Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

De ce ar trebui prefectul sa consulte un electrician

Recunosc, personal, întotdeauna mi-au fost antipatici prefecții. Un fel de șefi peste șefuți, cu sediu, dar fără buget, neafiliați politic, dar proaspăt semnatari ai demisiei din te miri care partid. Prin urmare sunt uşor de dresat în a sta smirnă la ordinul strict politic al licuriciului-șef, mai ceva precum cățelul din experimentul lui Pavlov.

Ce mi se pare cel mai supărător la prefecți – cred că toți sunt la fel, nu numai cei care s-au perindat pe strada Andrei Șaguna în ultimii ani – e faptul că nu pricep că sunt simpli executanți. Precum electricienii, dacă vreți (nicio ofensă respectabilei meserii): ”bună ziua, nu îmi funcționează rețeaua de pământare, mă curentez de fiecare dată când ating vreun obiect electrocasnic prin casă”. La care, după zece minute, o oră sau cât o fi, să vină domnul electrician la mine cu factură și chitanță – ”am petrecut zece minute, o oră sau cât ar fi fost, am descoperit că rețeaua nu era corect conectată la sistemul de pământare, am rezolvat problema, totul funcționează corect acum, vă costă 130 de lei”. Plătesc și sunt mulțumit că electricianul mi-a rezolvat problema.

Cu prefectul e mult mai greu. El, de fapt, doar coordonează. Sau ceva de genul acesta. Până la problemă – pentru a cărei sesizare, mai mult ca sigur, e nevoie de multe trepte de urcat și urechi de periat - e nevoie de comitete și comisii, apoi de deplasări personale, după care urmează inevitabilul ”o să fac, o să dreg, o să mă implic... personal”. Promisiuni, cu alte cuvinte, precum în cazul actualei situații de la Maternitate, unde amânarea începerii lucrărilor – din motive de la București știute – își vor găsi rezolvarea, promite  prefectul care se va implica ”personal”.

Nu, domnule prefect. Dumneavoastră nu faceți promisiuni. Dumneavoastră executați. Aflați, întrebați, analizați și așa mai departe astfel încât să raportați că, da, iată, problema e rezolvată. Lăsați promisiunile pentru cei cu apartenența politică asumată în continuare. Căci sincer, stimate domnule prefect, nu știu dacă dumneavoastră ați plăti unui electrician vreo factură pe vorbe despre teoria becului cu incandescenţă.

PS: Totuşi, ipocrizia tot de la Bucureşti începe. Acea stupidă reformă, prin care prefecţii au devenit „înalţi funcţionari”, când, de fapt, tot politic sunt numiţi sau hăcuiţi.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Andrei Șaguna

Vizualizari: 154

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus