Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

François Robert Girolami elogiat de Filarmonica de Stat Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu i-a decernat dirijorului François Robert Girolami, diploma de onoare a instituţiei în semn de recunoştinţă, la împlinirea a 30 de ani de colaborare artistică.

“Se împlinesc anul acesta 30 de ani de la primul turneu al orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu în străinătate. Acesta a avut loc în decembrie 1981, în Corsica, cu prilejul festivităţilor de inaugurare a Teatrului din Bastia. Spectacolul cu opera Traviata a fost acompaniat de orchestra Filarmonicii din Sibiu, dirijată atunci pentru prima dată de François Robert Girolami. Această primă întâlnire a orchestrei cu maestrul Girolami avea să constituie momentul de început al unui lung şir de realizari artistice” a declarat Ioan Bojin, director general al Filarmonicii de Stat Sibiu.

François Robert Girolami s-a format la Conservatorul Naţional Superior din Paris şi la Opera din Monte-Carlo, aflată sub conducerea lui Igor Markevici. De-a lungul carierei sale a dirijat Orchestra Naţională a Operei din Monte-Carlo, Orchestra Naţională din Haiffa (Israel), Orchestra Radio din Zagreb (fosta Iugoslavie) şi orchestrele simfonice din Florenţa (Italia), Castilia Leon (Spania), Avignon, Marsilia şi Nancy (Franţa).

A efectuat înregistrări cu lucrări contemporane pentru Radio-France sau pentru televiziunile din Franţa, Olanda şi Spania. Este director artistic asociat al Filarmonicii de Stat Sibiu. Cu orchestra simfonică a Filarmonicii sibiene a efectuat numeroase turnee de concerte în străinătate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

vai vai

Acum 11 ani

habar nu are de dirijat. pt citiva euro orchestra se prostitueaza cu pitigoiul asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus