Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Transferuri - poate in iarna. Daca vor fi bani

Deși la începutul campionatului național de baschet părerile erau mai degrabă pesimiste decât optimiste, șirul de patru victorii și atitudinea din partida cu Gaz Metan Mediaș par să aducă mai multe speranțe în tabăra sibiană. Obiectivul „calificarea în play-off” ar putea fi îmbunătățit iar sibienii ar putea spera la o clasare în primele patru echipe ale campionatului dacă remediază în pauza dintre tur și retur problema băncii de rezerve. În momentul de față, singura rezervă care printre constant minute este Michael Kearse. Americanul a jucat mai multe minute decât concurentul său pe post, Deven Austin, în meciul cu Mediașul, fiind și cel mai bun marcator al echipei. „Sigur că poate deveni titular. Primul cinci se alege în funcție de forma jucătorilor, dacă Kearse continuă evoluțiile bune poate intra în primii cinci”, spune Cătălin Vulc, principalul echipei sibiene. Problema devine însă foarte gravă când ajungem la capitolul jucători români. Singurul jucător valid, de valoare și care poate rezista un meci întreg în condiții optime este Cristi Crăciun. „Din păcate în acest an singurul jucător care poate să joace 40 de minute este Crăciun. Ar mai putea intra şi alţii însă depinde de meci”, mai spune antrenorul sibienilor. Extrema sibiană este al treilea jucător ca medii de minute petrecute pe parchet, cu 32 de minute. Wisseh și Riley îl devansează, cu medii de 36.04 respectiv 35.24 minute jucate pe meci. Crăciun a petrecut toate cele 40 de minute pe parchet în două partide, cea cu Mediașul de pe teren propriu și în deplasarea de la Otopeni. Iar permanentul pericol de a fi eliminat cu 5 greșeli cântărește greu în psihicul jucătorului, care este unul dintre cei mai buni apărători ai echipei. Soluțiile de pe bancă au dat un oarecare randament în meciurile ușoare sau în cele fără miză, cum a fost cel cu Iașiul, însă nu reprezintă variante reale în partide de mare angajament, cum a fost cea cu Mediașul sau cum vor fi cele cu Timișoara, Cluj, Ploiești sau Mureș. „Dacă vom găsi resurse financiare vom încerca la iarnă să aducem un jucător în plus, să ne poată ajuta mai mult. Dar e prematur să vorbim despre așa ceva, suntem de abia la jumătatea turului”, mai spune Cătălin Vulc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

me

Acum 12 ani

nu inteleg de ce a fost indepartat haiduc?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus