Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Primarul Clujului, audiat de DNA

Mai multe percheziţii au loc, miercuri, la locuinţa primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care se află în prezent la domiciliu. Pecheziţiile la locuinţa primarului Sorin Apostu au loc după ce acţiuni similare au fost făcute miercuri dimineaţă şi la sediul Primăriei Cluj-Napoca.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara că miercuri dimineaţa la Registratura Primăriei a fost înregistrată o cerere de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se solicitau mai multe documente de la mai multe direcţii din cadrul instituţiei, fără a preciza despre ce fel de acte este vorba, informează Mediafax.
Buzatu adăuga că, potrivit procedurii, direcţiile de la care s-au solicitat acte vor formula răspunsuri, care vor fi adunate într-un document final care va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ea afirma că asemenea cereri sunt uzuale, numai în 2011 Primăria Cluj-Napoca primind peste 170 de astfel de solicitări de la parchetele din ţară.
Procurorii DNA au făcut verificări, miercuri, la Primăria Cluj-Napoca, ei solicitând documente legate de licitaţiile derulate de această instituţie în ultima perioadă, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, procurorii au luat legătura cu secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Ţărmure, solicitându-i acestuia mai multe acte privind licitaţiile derulate de Primăria Cluj-Napoca în ultima perioadă. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au spus că vor da un comunciat de presă în legătură cu acest subiect.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica a fost reţinut, în urmă cu o săptămână, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită, în urma unui flagrant. Radu Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, care deţine două firme în Cluj-Napoca, pentru informaţii legate de licitaţia privind încheierea unui contract de mentenanţă la Cluj Arena. El a fost prezentat a doua zi, Curţii de Apel Cluj, cu propunere de arestare preventivă şi a declarat, înainte de a intra în sala de judecată, că este nevinovat. Radu Bica a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, avocaţii săi declarând că vor face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Reprezentanţii CJ Cluj spuneau că în prezent nu se derulează nicio procedură de licitaţie pentru mentenanţa Cluj Arena şi doar au existat propuneri întrucât costurile, estimate la 60.000 de euro, nu pot fi suportate din bugetul judeţean, iar Radu Bica nu avea nicio atribuţie pentru o astfel de licitaţie.


Foto: mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus