Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Peste 600 de artisti vin la Festivalul Ioan Macrea. Mai sunt bilete doar pentru vineri!

Peste este şase sute de artişti din România vin la Sibiu la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor Ioan Macrea. Manifestarea se desfăşoară între 17-19 noiembrie 2011 şi este organizată de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Festivalul se adresează ansamblurilor folclorice profesioniste din ţară, astfel încât pe scena de la Sibiu vor evolua: Ansamblul Folcloric Naţional TRANSILVANIA - Baia Mare, Ansamblul Profesionist de Cântece şi Dansuri BANATUL - Timişoara, Ansamblul Artistic Profesionist DOINA GORJULUI - Târgu Jiu, Ansamblul Folcloric MARIA TĂNASE - Craiova, Ansamblul Artistic BALADELE DELTEI - Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist MUREŞUL - Târgu Mureş, Ansamblul Artistic Profesionist CIPRIAN PORUMBESCU - Suceava, Ansamblul Folcloric Profesionist CINDRELUL - JUNII SIBIULUI - SIBIU, alături de Veteranii Junii Sibiului şi Ceata Junilor.

„Continuând o tradiţie inaugurată în urmă cu trei ani, Ansamblul folcloric profesionist “Cindrelul-Junii Sibiului” deschide Festivalul “Ioan Macrea” cu un spectacol special, intitulat “De dragoste şi de dor”. Acesta este inspirat din lirica de dragoste, din ritualurile premaritale şi obiceiurile de nuntă din Transilvania. Astfel, spectacolul evocă primii fiori ai dragostei, prin dansul “de-a lungu” specific zonei Someşului, aduce în prim-plan descântece şi blesteme de dragoste, nu uită de târguiala pentru zestre de la logodnă, aşa cum era odinioară practicată în Sălaj. Ajungem apoi în Bihor pentru a vedea cum se împodobeşte bradul de nuntă şi cum se duce zestrea miresei la casa mirelui; călătoria de nuntă se încheie pe Valea Hârtibaciului, unde se strigă găina pentru naşi”, explică Silvia Macrea, directorul Junilor Sibiului.

Regia, coregrafia şi scenariul spectacolului “De dragoste şi de dor” sunt realizate de Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea, textul poetic este semnat de arh. Constantin Dobrescu, conducerea muzicală este asigurată de Gabriel Popescu, iar prezentator este actorul Mihai Bica.

Biletele pentru ediţia din acest an a festivalului au fost puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu şi sunt aproape de epuizare. Astfel au fost vândute toate biletele disponibile pentru zilele de 17 şi 19 noiembrie, sibienii având încă posibilitatea să achiziţioneze aproximativ 150 de bilete pentru spectacolul din 18 noiembrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus