Duminică,
05.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Sebastian Marcovici castiga Medalia de Aur a AAFR

Fotograful sibian Sebastian Marcovici câștigă, pentru al doilea an consecutiv, unul dintre cele mai prestigioase premii pentru fotografie jurnalistică în România, în cadrul Salonului Național „Fotografia Anului” organizat anual de Asociația Artiștilor Fotografi din România.

Dacă în anul 2010 Sebastian Marcovici a câștigat premiul pentru „Fotografia anului” - la secțiunea jurnalism sportiv, anul acesta, fotograful sibian a câștigat Medalia de Aur a Salonului Național, al doilea premiu ca importanță în cel mai prestigios concurs de fotografie din țară. Fotografia câștigătoare a făcut înconjurul lumii, fiind privită de milioane de cititori și îl prezintă pe președintele României, Traian Băsescu, înconjurat de fețe bisericești din toată țara, prezenți la slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Șaguna, la Sibiu, în luna octombrie. „Soarta unei fotografii nu o decide un fotojurnalist. El e pregătit și antrenat să surprindă momentele cheie ale unui eveniment. A fost o fracțiune de secundă de care am putut profita, care s-a transformat într-o fotografie de succes”, spune Sebastian Marcovici despre momentul în care a surprins această fotografie.
Concursul celei mai prestigioase asociații fotografice din România a fost structurat pe mai multe secțiuni, Fine Art, Fotojurnalism, Modă și glamour, Natură, Nud, Fotografie de nuntă, Peisaj, Portret, Fotografie de publicitate și Sport. Marile premii au fost stabilite în urma a trei runde de jurizare. „Sunt extrem de onorat de această distincție. Este o încununare a eforturilor pe care le depun în fiecare zi pentru a-mi perfecționa tehnica și pentru a surprinde imagini cât mai inedite”, spune Sebastian Marcovici.
Toate fotografiile premiate vor fi expuse în cadrul unui salon foto și vor face parte din catalogul anual editat de AAFR. Catalogul va fi lansat anul viitor. În concursul AAFR au fost înscrise peste 1300 de fotografii. Premiile Asociației sunt cele mai importante distincții acordate fotografilor din țară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Radu Micu

Acum 11 ani

Felicitari Sebi. Eram sigur ca o sa fie o fotografie premiata. Bravo.
Raspunde

x

Acum 11 ani

e cea mai geniala poza...e o fractiune de secunda unde se vede adevarata fata a presedintelui...si ...din pacate reflecta o mare parte a societatii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus