Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Vulpile, vaccinate antirabic, cu momeli cu carne de peste aruncate din avion

Vulpile din pădurile din judeţul Sibiu vor fi vaccinate antirabic, timp de trei zile, între 23 şi 26 noiembrie, dintr-un avion utilitar adus de la Aerodromul din Deva urmând a fi aruncate momeli cu carne de peşte în interiorul cărora vor fi ascunse capsulele cu vaccinul, a declarat, marţi, pentru Agerpres, doctorul Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare.

"Momelile cu vaccin vor fi aruncate dintr-un avion utilitar, în judeţul Sibiu. Aceste momeli sunt aduse din străinătate, arată ca nişte bulgări din carne de peşte, pentru că asta le place cel mai mult vulpilor, iar în interior este capsula cu vaccinul", a spus Ioan Penţea.
Acesta a mai precizat că 1.800 de asemenea momeli vor fi aşezate cu mâna, de vânători şi veterinari, în apropierea vizuinilor vulpilor.
Pentru vaccinarea antirabică a celor aproape 2.000 de vulpi din judeţul Sibiu, au fost cheltuiţi 80.000 de euro, 75% din sumă provenind de la Uniunea Europeană, restul de la ministerul de resort.
Spre deosebire de vulpi care mănâncă boluri din carne de peşte, peste 42.000 de câini cu stăpân şi alte peste 9.300 de pisici vor fi vaccinate de veterinari până la sfârşitul anului, clasic, prin injecţii.
În urma vaccinării, numărul de cazuri de rabie a scăzut de la 89 (din care 69 de vulpi) în anul 2008, la 18 cazuri (15 vulpi şi 3 câini) în anul 2011.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus