Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Sibieni spuneti DA Vietii si spuneti NU Tutunului!

Sub sloganul “Spune DA Vieţii! Spune NU tutunului!” în perioada 18 noiembrie - 30 noiembrie, se va desfăşura şi la Sibiu Campania de celebrare a Zilei Naţionale fără Tutun.

DSP Sibiu, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti Hipocrates (Facultatea de Medicină – ULB Sibiu) va organiza, în zilele de 17 - 18 noiembrie, între orele 10:00 – 14:00, în Complexul Comercial Şelimbăr, standuri promoţionale tematice unde se vor oferi informaţii, consiliere, se vor distribui materiale şi se vor face determinări gratuite ale concentraţiei de monoxid de carbon din aerul expirat, glicemiei, tensiunii arteriale, greutăţii şi indicelui de masă corporală.

„Prin acţiunea noastră încercăm să atragem atenţia asupra pericolului fumatului şi asupra efectul pe care îl are în bolile pulmonare. Sperăm să determinăm fumătorii să se adreseze mai des medicului, pentru a depista la timp posibilele afecţiuni pulmonare” a declarat dr. Adriana Rădulecu.

Bolile legate de fumat fac anual, în Europa, 650.000 victime, dintre care 80.000 se datorează fumatului pasiv. Procentul de fumători în UE este de 35 % la barbaţi şi 25 % la femei. Conform „Special Eurobarometer 332”, prevalenţa fumatului în populaţia generală peste 15 ani din România era, în 2009, de 30%, în scădere faţă de 31%, în 2006.

Cea mai mare prevalenţă a fumatului se întâlneşte la grupa de vârstă 25-44 de ani şi anume 39,3%. La celelalte categorii de vârstă valorile au fost 33,9% - pentru grupa 15-24 de ani şi 27,6% - pentru intervalul peste 45 de ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus