Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
1°C

1 Decembrie: mesaje, depuneri de coroane. La Zoo si la ridicari auto, program normal

Consilierii județeni se vor reuni într-o ședință solemnă cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în timp primarul Sibiului, Klaus Johannis, și președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, și-au transmis deja mesajele către sibieni, cu ocazia Zilei naționale a României.
Potrivit unui anunț al Primăriei Sibiu, singurul serviciu care va lucra după program normal pe 1 decembrie este Grădina Zoologică, în timp ce polițiștii locali sunt așteptați pe străzi în număr mai mare decât de obicei.
SC Piețe SA, societate comercială ce are drept acționar majoritar Consiliul Local Sibiu, anunță că piețele agro-alimentare vor funcționa, de asemenea, după program normal.
”Poliţia Locală îşi va suplimenta efectivele în data de 1 decembrie pentru a asigura desfăşurarea fără probleme a manifestărilor şi evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României. Pieţele agro-alimentare din Sibiu vor fi şi acestea deschise publicului în data de 1 decembrie, iar utilajul pentru ridicări auto îşi va desfăşura normal activitatea pentru a fluidiza traficul”, anunță reprezentanții administrației locale.

Tursib, program de sărbătoare

Nici Serviciul de stare civilă nu va avea ghișeele deschise pe 1 decembrie. Decesele care se produc în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie vor putea fi declarate și înregistrate în ziua de 2 decembrie.
”Mijloacele de transport în comun Tursib vor circula în data de 1 decembrie după un program special redus, cu respectarea orelor de plecare din capetele de linii şi a orelor la care circulă cursele profesionale. Nu vor circula însă autobuzele ce suplimentează în mod normal cursele pentru elevi. De asemenea, călătorii care doresc să îşi încarce cardurile abonament pot face acest lucru la punctele de vânzare Tursib, între orele 6.30 – 21.30”, se arată într-un comunicat de presă.

Imnul național, o dată pe an la CJ

Fiecare ședință a Consiliului Local Sibiu începe cu intonarea imnului de stat, cutumă neaplicată și la Consiliul Județean. Aici, imnul de stat va fi intonat în cadrul ședinței extraordinare prilejuită de Ziua națională a României. Pe ordinea de zi a ședinței care va începe de la ora 9.00 este inclus și un Tedeum, urmat de o alocuțiune susținută de prof. univ. Alexandru Baboș, ”privind semnificația zilei de 1 decembrie 1918”. La ora 10.00, consilierii județeni vor depune o coroană de flori la sediului fostului Consiliu Dirigent (actuala Agenție CFR de pe str. Nicolae Bălcescu).

Mesaje de 1 Decembrie

De la miezul zilei de 29 decembrie, o parte din oficialități au început să transmită mesaje cu ocazia Zilei naționale a României. Primul a fost deputatul Ioan Cindrea.

Cu prilejul sărbătorii de 1 Decembrie – Ziua Națională a României, doresc din tot sufletul, tuturor sibienilor sănătate, înțelegere și iubire.
 Să nu uităm  niciodată  istoria acestei țări, de tradițiile noastre și frumoasele calități ale neamului nostru-bunătate sufletească și dragoste din inimă.
 La mulți ani!


Deputat,  Ioan Cindrea”

Lui i-a urmat Klaus Johannis, primarul Sibiului.

Dragi sibieni,
Ziua Naţională a României sărbătorită în data de 1 decembrie marchează în primul rând unirea din 1918 care a adus laolaltă toţi românii. În prezent însă, data de 1 decembrie este un prilej a-i rememora şi a-i cinsti pe cei care, de-alungul istoriei, au contribuit la formarea poporului român şi a spiritualităţii sale. Ziua Naţională este momentul în care reflectăm şi la prezent, la momentele dificile pe care le traversăm ca ţară.  
Ziua de 1 decembrie marchează un moment în care sărbătorim unitatea şi spiritualitatea unui popor care a avut şi are valori care merită cinstite.
Cu această zi începe şi perioada sărbătorilor de iarnă pe care le aşteptăm cu toţii, pentru a le petrece în familie.
Pentru toate aceste motive urez sibienilor şi tuturor românilor „La mulţi ani”.


Primarul Municipiului Sibiu
Klaus Iohannis”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus