Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Craciunescu, despre Vointa –CFR Cluj: Ma deranjeaza cel mai mult ca nu se petrece absolut nimic, si oamenii vad ceva ceea ce nu se petrece

„Fotbal Club” este o emisiune de analiză a canalului Digi Sport 1, în care se descurcă ițele fazelor „dubioase” petrecute în meciurile unei etape de Liga I.

Invitații permanenți ai emisiunii realizate de jurnalistul sportiv Radu Naum sunt Andrei Vochin și șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu.

Nu este nicio îndoială că etapa trecută, cu numărul 15, a campionatului românesc a fost presărată cu multe faze în care deciziile arbitrilor, majoritatea eronate, au decis meciuri și, deci, soarta celor trei puncte puse în joc. Mai mult, Ion Crăciunescu analizează analizează fazele și deciziile arbitrilor încă de dinainte să fie numit în funcția de șef al CCA.

Încercăm să fluierăm din închipuiri…

Încă din debutul emisiunii cu pricina, din data de 28 noiembrie 2011, Ion Crăciunescu s-a oprit asupra prestației arbitrului radu Petrescu, „centralul” partidei dintre Voința Sibiu și CFR Cluj, terminată cu victoria „vișiniilor”, scor 1-0. „Arbitru a fost Radu Petrescu, iar asistent a fost Valentin Avram, dacă nu mă înșel. Nu mă interesează dacă este fiu sau nu este fiu, pe mine mă interesează arbitrul. Nu mă interesează al cui fiu este. Cert este că acolo nu s-a petrecut absolut nimic, și asta mă deranjează cel mai mult, că nu se petrece absolut nimic, și oamenii văd ceva ceea ce nu se petrece. Adică, încercăm să fluierăm din închipuiri sau eu știu ce… Acolo a fost o mare problemă, după părerea mea, în etapa aceasta. O să revin mai târziu asupra acestui lucru”, a spus Ion Crăciunescu, în emisiunea „Fotbal Club”

Însă, nu s-a mai revenit, deoarece moderatorul emisiunii a spus că fazele incriminate de oficialii Voinței nu se aflau în posesia televiziunii Digi Sport 1. De menționat este faptul că meciul Voința – CFR a fost transmis de Dolce Sport 1, fapt ce ar putea explica absența lor din emisiunea „Fotbal Club”.

Spre finalul emisiunii, în direct prin telefon a intervenit și președintele-finanțator Ioan Hămbășan, care a relatat o întâmplare ce îi avea protagoniști pe Marius Lungu, oficial al Voinței, și pe arbitru Radu Petrescu. „Am certitudinea că domnul Crăciunescu a văzut ce era de văzut. Am și văzut din discuții, am urmărit și eu emisiunea. Vreau să fac doar două precizări și să îl întreb pe domnul președinte, dacă s-ar schimba rolurile, și ar fi dânsul conducător, ce reacție ar trebui să aibă vizavi de ce s-a întâmplat când, mai mult, aflu astăzi că, după meciul de la Astra – Voința Sibiu, domnul Radu Petrescu îi spune domnului Marius Lungu că pe Pelici îl așteaptă, și să îi transmită că nu la uitat, iar la pauza meciului(nr. Voința – CFR Cluj), când se mergea de la banca de rezerve spre vestiare, Marius Lungu îl întreabă pe domnul arbitru – asta este ceea ce mi-ai spus la Astra, că nu l-ai uitat pe Pelici? Eu cred că pe domnul Pelici nu la văzut cineva, când a fost fotbalist sau acum de când este antrenor, să aducă vreo jignire sau să reacționeze în vreun fel”, a spus Ioan Hămbășan, în emisiune.

În cazul „Chivulete” s-a reparat o greșeală a comisiei

Imediat după spusele lui Ioan Hămbășan, Ioan Crăciunescu a ținut să facă câteva precizări în legătură cu suspendarea arbitrului Andrei Chivulete, cel care a oficiat un alt meci în care sibienii au fost defavorizați – Petrolul Ploiești – Voința Sibiu, scor 4-1. În plus, Crăciunescu i-a atras atenția lui Hămbășan că oamenii de la CCA nu sunt un grup mafiot. „Vă respect foarte mult, în plus veniți dintr-o zonă civilizată. Aș vrea să vă spun că ceea ce afirmați dumneavoastră, că s-a schimbat o gașcă cu o alta, noi nu facem parte dintr-o gașcă. Noi suntem niște oameni serioși, nu facem parte din nici un grup mafiot, și vă rog foarte mult să nu ne confundați cu alții. În ceea ce privește schimbarea deciziei de la șase luni la șase etape, pe care Comisia a dat-o arbitrului Chivulete, vreau să fac următoarea precizare: în regulament sunt două articole – într-unul spune de la patru la șase etape se dă suspendare pentru compromiterea spectacolului sportiv, și pe urmă spune că se dă de la șase luni la un an pentru compromitere totală. Deci, același lucru, compromiterea, nu are grade de comparație. Luând repede regulamentul, noi am spus compromitere totală, de la șase luni la un an, nu vă ascund faptul i s-au dat șase luni. Omul a făcut contestație și ne arată că prima sancțiune, care este prevăzută în regulament, este de la patru la șase etape, pentru compromitere. <> - și are dreptate! Și nu am fost niște tipi optuzi, dacă așa este regulamentul, trebuie să-l aplicăm, să corectăm o greșeală, și Comisia a corectat greșeala respectivă. Deci, n-am făcut vreo concesie cuiva”, a replicat Ioan Crăciunescu.

Apoi, Ioan Hămbășan și-a cerut scuze și a pus declarațiile sale de după meciul Voința - CFR pe seama supărării de moment. „Domnul Crăciunescu are perfectă dreptate, m-a luat gura pe dinainte, mai ales pentru că am fost pus în situația în care am fost pus la Sibiu. Păcat că nu sunt fazele, ca să demonstrez că nu am avut în tot meciul o fază în care să fim favorizați. Ce s-a întâmplat putem să spunem că a fost o viciere adevărată, în sensul adevărat al cuvântului. Nu puteam să am o reacție normală, eu care probabil sunt singurul care chinui să adun niște bani să țin o echipă de fotbal (…). Mai aveam o întrebare, vreau să-i spun domnului președinte să-mi spună și mie noi, la experiența puțină pe care o avem, cum ne putem apăra. Domnul Crăciunescu a spus ceva frumos vizavi de suporteri și ce înseamnă Sibiul. Am dat dovadă de decență și nu s-a întâmplat nimic. Oamenii au protestat la limita bunului simț, după terminarea meciului. Nu a fost nici un fel de incident”, a adăugat Ioan Hămbășan.

În finalul emisiunii, Ioan Crăciunescu a lăsat să se înțeleagă faptul că arbitrii vor fi sancționați, dacă prestațiile lor afectează voit sau nu soarta unui meci. „Sunt unii arbitri care vor sta mult. Sunt unii care vor sta mult și vă spun că sunt unii care se aproprie cu pași foarte repezi de limita aceea în care trebuie să fie retrogradați. Nu îi sperii, doar le atrag atenția să nu mai vină la comisii să ne spună că nu au fost concentrați la faza respectivă, sau nu știu ce a mai avut. Noi îi trimitem la meciuri când se pot concentra sau dacă sunt indisponibili, trebuie să ne anunțe. Când se duc la meciuri, înseamnă că sunt în plenitudinea forțelor și nu au circumstanțe atenuante decât dacă nu văd sau eu știu ce se mai întâmplă. Nu putem să facem 50 de camere de luat vederi să facem un arbitru, trebuie să înțelegem lucrul acesta!”, a conchis Crăciunescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

me

Acum 12 ani

poate sa-i suspende pe arbitrii cat vor, oricum nu mai vedem punctele inapoi.
Raspunde

CipSB

Acum 12 ani

Craciunescu si-a impus stilul in care si arbitra,adica a FURA!Mentalitatea este aceeasi!!
Raspunde

craciunescu

Acum 12 ani

eu sint un ca...at nu suport sibiul vam mai facut=o cind arbitram am zis ca ma batura la un meci al interului si vam suspendat 4 etape terenul ca sa ajut argesul Ha sint un bandit in arbitraj
Raspunde

dex online

Acum 12 ani

domnule redactor, corect se scrie obtuz si nu optuz.
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

pt 3 .. un oltean prost , un venetic venit cu traista in spate sa manance din ardeal.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus