Primăria Sibiu a plătit în acest an 108.000 lei pentru unele reparaţii la ornamentele pentru sărbătorile de iarnă, întrucât sunt refolosite vechile ornamente, în timp ce montarea şi demontarea sistemului de iluminat festiv vor mai costa aproape 15.000 de euro, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit primarului din Sibiu, Klaus Iohannis, oraşul este împodobit pentru sărbătorile din această iarnă cu aceleaşi ornamente din anul 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, întrucât municipalitatea nu dorea să cheltuiască mult, astfel că s-au făcut doar mici reparaţii la ornamentele care existau.
Reprezentanţii Primăriei Sibiu afirmă că municipalitatea a plătit în acest an 108.000 lei pentru reparaţiile la ornamente, pentru completarea unor ornamente defecte şi pentru înlocuirea unor becuri arse.
În plus, Primăria Sibiu va plăti aproximativ 14.900 de euro unei asocieri de firme, Electro-Con şi Sarmis Impex, pentru montarea, demontarea şi asistenţa tehnică a iluminatului festiv, care durează aproximativ o lună.
În 2007, când oraşul a fost Capitală Culturală Europeană, Primăria Sibiu a cumpărat ornamente de 400.000 de lei, iar ele sunt folosite şi în acest an.
În municipiul Sibiu ornamantele au fost deja montate, iar iluminatul festiv a fost pornit, sâmbătă, odată cu deschiderea celei de-a cincea ediţii a Târgului de Crăciun.
Acesta este deschis în Piaţa Mare a oraşului, în jurul unui brad de 22 de metri înălţime, adus din pădurile din apropierea localităţii Avrig.
În Târgul de Crăciun sunt 63 de căsuţe de lemn, în care diferiţi producători din ţară vând produse de sezon, jucării, confecţii, ornamente, dulciuri şi alimente.
Într-una dintre căsuţe un producător vinde doar alimente pe bază de ghimbir, într-o alta se vând doar alimente pe bază de trandafiri, dar există şi un stand cu produse din brânză fină de capră.
În centrul târgului se află o iesle din lemn, în mărime naturală, care înfăţişează scena naşterii lui Iisus.
"O astfel de iesle din lemn nu există nici măcar în Viena. Acolo este una, dar din sticlă. Ieslea a fost realizată pe durata a şase luni de către un meşter popular. Costul unei astfel de lucrări este cuprins între 15.000 şi 20.000 de euro", a declarat Andrei Drăgan Răduleţ, reprezentantul Fundaţiei "Austria Pro România", organizatorul târgului.
Târgul de Crăciun din Sibiu va fi deschis până în de 2 ianuarie 2012.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, programul de Revelion nu a fost încă definitivat, dar se vor cheltui mai puţini bani decât în perioada 2006-2008.
Şi în municipiul Mediaş, Primăria va utiliza aceleaşi ornamente festive ca în anii trecuţi.
"Iluminatul de sărbători este asigurat de către firma Luxten, pe baza unui contract încheiat în anul 2003. Nu au fost cumpărate alte ornamente, au fost refolosite cele vechi. Iluminatul este la fel ca în anii anteriori. Primăria Mediaş a plătit 1.500 de lei doar pentru cumpărarea de becuri noi", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.
Potrivit sursei citate, montarea ornamentelor este în plină desfăşurare, urmând ca luminile festive să fie aprinse începând de luni.
De Revelion, în centrul oraşului Mediaş va fi numai un foc de artificii, în valoare de aproximativ o mie de euro, la fel ca în anii precedenţi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri:
Piata Mare ,
Primăria Sibiu ,
klaus iohannis ,
Andrei Drăgan Răduleț ,
Primăria Mediaș ,
Primăriei Sibiu ,
Reprezentanții Primăriei Sibiu ,
Ro Austria Pro Romania ,
Prin Târgul Vinului ,
Mediafax Paula Mihălţan ,
Capitala Culturală Europeană ,
Sarmis Impex ,
De Revelion ,
Primăriei Mediaș
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Willy
Acum 6 ore
John Doe
Acum 7 ore
Newman
Acum 7 ore
Newman
Acum 7 ore
Q