Joi,
11.08.2022
Cer Senin
Acum
15°C

FOTO-VIDEO. Liquid si Dobrun, complet distruse de flacari. Liquid nu era asigurat

Clubul Liquid şi restaurantul Dobrun au fost distruse de flăcări, în timp ce un alt restaurant şi un club de fitness au fost deteriorate din cauza temperaturii mari şi a fumului, managerul localului unde a izbucnit focul estimând pagubele la 500.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, clubul din centrul municipiului Sibiu la care a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, un incendiu puternic a fost distrus în proporţie de peste 90 la sută, la fel şi restaurantul din apropiere la care s-au extins flăcările.
"Clubul şi restaurantul au fost distruse, pe o suprafaţă de aproximativ opt sute de metri, iar din cauza temperaturii ridicate şi a fumului dens un alt restaurant din apropiere şi un club de fitness au fost afectate", a declarat corespondentului Mediafax Silviu Albişor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
 
Potrivit acestuia, cauza producerii incendiului este, în continuare, în curs de stabilire, experţii din cadrul instituţiei nepronunţându-se, deocamdată, cu certitudine în favoarea vreunei ipoteze.
Potrivit managerului clubului care a fost distrus, Adrian Barbu, localul nu avea asigurare, iar pagubele sunt estimate la 500.000 de euro.
Oficiali din cadrul clubului au declarat că asigurarea a expirat la finalul anului 2010 şi, din cauza mai multor tentative de incendiere care au rămas cu autori necunoscuţi, nicio societate de asigurări nu a dorit să reînoiască poliţa de asigurare.
Potrivit site-ului clubului distrus în incendiu, acesta avea o capacitate de 900-1.000 de persoane, fiind unul dintre cele mai mari din municipiul Sibiu.
Managerul restaurantului distrus, Viorel Gavrilă, a declarat că avea asigurare şi nu poate estima deocamdată valoarea pagubelor.
Clubul unde a izbucnit incendiul este situat în centrul oraşului Sibiu, într-o zonă în care există atât locuinţe, cât şi spaţii comerciale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Silviu Albişor, incendiul a pornit în interiorul clubului şi s-a extins la acoperiş. Ulterior, s-a extins şi la un restaurant din apropiere.
Iniţial, pentru stingerea incendiului interveneau trei autospeciale ale ISU Sibiu, apoi fiind chemate alte cinci.
După ce au stins flăcările, pompierii au intervenit pentru a înlătura acoperişul clubului, întrucât focul ardea mocnit, iar în interior temperatura era foarte ridicată.
Incendiul a fost lichidat după mai bine de cinci ore, însă acolo au rămas două autospeciale pentru supraveghere, existând riscul reaprinderii focului.
La intervenţie au participat aproximativ o sută de angajaţi ai ISU Sibiu, dar şi pompieri voluntari de la o societate comercială din municipiul Sibiu, de la care a fost împrumutată şi o maşină de intervenţie.
Potrivit şefului ISU Sibiu, Cosmin Balcu, în interiorul clubului s-au găsit mai multe obiecte suspecte, care susţin ipoteza unei incendieri intenţionate.
"Inspectoratul a intervenit cu tot detaşamentul, cu toate forţele, cu toate autospecialele de stingere cu apă şi spumă. Cauza incendiului este în curs de stabilire. După elememtele pe care le-am găsit la faţa locului, în faza preliminară a cercetărilor, se poate lua în calcul varianta incendierii. Am găsit anumite feştile, brichete, spray-uri, urme de geam spart, intrarea spartă. Acestea sunt primele elemente", declara Cosmin Balcu.
Varianta incendierii este susţinută şi de declaraţia unui martor, un vecin care susţine că a auzit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, trei tineri povestind că ar fi provocat incendiul. "Citeam şi am auzit gălagie. Erau trei tineri. Unul a strigat către ceilalţi doi: «Lasă că i-am aranjat». Eu sunt convins că a fost pus focul", declara jurnaliştilor Ştefan Pârvulescu, unul dintre locatarii imobilelor învecinate.
Cosmin Balcu menţiona că, în interiorul clădirii la care s-a manifestat incendiul, au existat mai multe focare, iar focul s-a extins repede, din cauza existenţei a numeroase elemente de lemn.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, poliţiştii au deschis şi ei o anchetă în acest caz.
"La faţa locului s-a deplasat şi echipa operativă a Biroului Investigaţii Criminale Sibiu. După ce reprezentanţii ISU vor încheia ancheta şi vor stabili cu certitudine că a fost vorba de incendiere se va trece la identificarea autorilor", declara Luciana Balteş.
Potrivit managerului clubului, Adrian Barbu, localul s-a închis vineri noapte, în jurul orei 1.30, şi nu s-a observat că ar exista probleme, însă sâmbătă dimineaţă vecinii au sunat la pompieri când au văzut flăcări.
"Am ajuns în situaţia asta după şase ani de funcţionare. Lumea a venit, s-a simţit bine aici. Nu ştiu de ce se întâmplă lucruri din astea. Nu e prima tentativă de incendiere. Acum au reuşit. Am mai avut acum doi ani probleme de genul ăsta. Tot timpul am fost şicanaţi. S-au găsit ceva recipiente cu benzină, uşile rupte de la club. Există probe", declara Adrian Barbu, managerul clubului.

 
foto-video ISU Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

titu

Acum 10 ani

poate ca acum platesc si bulangii de la omniasig reparatia la masina pompierilor
Raspunde

un client dazamagit

Acum 10 ani

Sunt blestemele oamenilor de care si-au batut joc cei de la Dobrun.Se pare ca au primit ceea ce au meritat.Restaurant superb...dar oamenii niste nesimtiti.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

Cine nu stie... Langa (pe terenul acela viran) se va ridica ditamai mall-ul... Asa ca nu e exclusa nici varianta auto-incendierii pentru a incasa banii din asigurare...
Raspunde

o parere

Acum 10 ani

Nu or fi platit vreo taxa de protectie... ca-n filme... Cauzele adevarate nu le vom afla niciodata
Raspunde

poze

Acum 10 ani

nu mai faceti poze artistice si le folositi in scop informativ, se exclud prin definitie, amatori
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus