Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Expozitie de pictura, desen si ceramica a pacientilor de la Spitalul de Psihiatrie "Dr.Gh.Preda“

Ieri, la Galeria Mare a Primariei Sibiu a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură, desen şi ceramică „SPERANŢA PRIN ARTĂ”, ediţia a-IV-a.

Expoziţia este organizată de Spitalul de Psihiatrie „Dr.Gh.Preda“ din Sibiu în colaborare cu Club Rotary Sibiu şi Club Rotaract şi prezintă lucrările realizate în Atelierul de Ergoterapie din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gh.Preda“. Expoziţia este la a IV-a ediţie şi organizatorii speră să poată realiza anual acest proiect, în scopul înlăturării stigmei pacientului internat într-un institut psihiatric şi dezvoltarii unei strategii în scopul promovarii lucrărilor artistice create de persoanele cu dizabilităţi psihice.

Banii strânşi în urma vânzării lucrărilor vor fi donaţi spitalului pentru a ajuta la reinserţia psihosocială, creşterea abilităţilor sociale, dezvoltarea relaţiilor interumane, reabilitare socială şi vocaţională şi continuarea realizarii lucrarilor.

Ergoterapia sau „terapia prin activitate” dă posibilitatea pacientului să se exprime prin intermediul materialului şi al activităţii propriu-zise, să relaţioneze cu ceilalţi şi cu el însuşi, să se reintegreze în realitatea concretă.

Atelierul de ergoterapie este un cadru complex de susţinere a procesului de resocializare a beneficiarilor de servicii psihiatrice. Compartimentul de ergoterapie cuprinde mai multe ateliere- atelier de artizanat-croitorie, broderie, atelier de pictură, sculptură, modelaj în ceramică, împletituri textile, decoraţiuni florale, atelier de informatică.

Evenimentul este susţinut şi sprijinit de Primaria Sibiu şi Uniunea Artiştilor Plastici din Sibiu. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5 – 15 decembrie.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus