Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

CSU a pierdut un meci de toata frumusetea

BC Timișoara și CSU Sibiu au oferit sâmbătă seara cel mai frumos meci din actuala ediție de campionat. O partidă palpitantă, ce a ținut spectatorii cu sufletul la gură, o nouă partidă în care Sibiul a demonstrat că este o forță, având trei serii de reveniri spectaculoase. Timișoara a beneficiat de aportul publicului și de un Jovanovic într-o zi perfectă și a reușit să câștige cu 101-97.

Jovanovic a fost de departe omul meciului și al etapei. Nici nu se fluierase bine startul și micuțul conducător de joc al timișorenilor reușise deja două aruncări de trei. Austin și Crăciun marchează patru puncte consecutive iar replica vine prin Bogdan Popescu. Cele două echipe merg cap la cap, la diferențe de două, trei puncte iar Sibiul se apropie la un singur punct după un coș din acțiune al lui Khartchencov, 21-20. Archie înscrie din nou, Kearse își marchează ambele libere pentru a păstra diferența de un punct. Sibienii încearcă zona pressing dar repetițiile timișorenilor au fost eficiente. Cuic și Jovanovic scot minge după minge din zona pressing iar acesta din urmă încheie sfertul cum l-a început, cu o aruncare de trei pentru un 28-24 la pauză. Sfertul secund începe la fel de echilibrat. Popescu marchează o singură liberă iar Nikita și Riley aduc din nou diferența la un singur punct. Sibiul ia pentru prima dată conducerea prin patru puncte consecutive semnate Nikita și Riley, dar Popescu egalează. Crăciun pune două puncte pe tabelă, Archie înscrie de trei și Timișoara ia din nou conducerea. Wisseh dă replica de la distanță după care Timișoara face un parțial de 5-0 și se distanțează la trei puncte. Wisseh aduce egalitatea tot de la distanță iar Riley preia conducerea cu un coș de trei. Popescu și Archie reușesc însă un nou parțial de 7-0 iar apoi se merge cap la cap, Nikita și Jovanovic dând recital de la distanță. Sfertul se încheie cu un avantaj de cinci puncte pentru Timișoara.
Jovanovic începe sfertul III cu o aruncare de la distanță iar Popescu reușește un coș și un coș cu fault și Timișoara ajunge la 66-53. Kearse și Riley reușesc două aruncări consecutive de 3 iar distanța scade. Cuic se întoarce cu cotul sus, îl lovește pe Wisseh în figură și îl trimite accidentat pe bancă. Vulc schimbă cu Popa iar speranțele Sibiului par să dispară. Dar Kearse și Riley apropie Sibiul la cinci puncte iar Crăciun înscrie două puncte și Nikita o aruncare de trei și Timișoara cere time-out la 72-70. Imediat după time-out, Crăciun faultează la Archie iar arbitrii acordă un antisportiv nemeritat. Timișoara scoate trei puncte din acea fază iar apoi Archie este faultat pe pătrundere și reușește un three points play. Kearse comite pași în două faze consecutive iar Timișoara se distanțează la 11 puncte după ce Jovanovic simulează un fault pe o aruncare de trei și înscrie toate cele trei libere. Până la finalul sfertului, leii din Banat refac diferența de 11 puncte și înaintea ultimelor 10 minute conduc cu 85-74. Diferența se mărește la 14 puncte după o nouă treiță a lui Jovanovic, 92-78, însă elevii lui Cătălin Vulc arată resurse nebănuite. Un  parțial de 13-0, cu 6 puncte consecutive marcate de Austin și diferența ajunge din nou la un singur punct, 92-91. Archie înscrie de două, Jovanovic din nou de 3 iar Wisseh pe pătrundere pentru un 97-93 înaintea ultimului minut de joc. Kearse apropie Sibiul la 4 puncte, însă Cuic înscrie ambele libere și scorul devine 101-95. Același Kearse e faultat pe atacul următor și înscrie o singură liberă. 101-96. Popescu ratează ambele libere în faza următoare, Wisseh e faultat pe ultimul atac, înscrie prima liberă, o ratează pe a doua în speranța unei recuperări ofensive însă Timișoara se apără controlat, recuperează, și obține o mare victorie în fața unei echipe senzaționale a Sibiului. 
 
 „Felicit echipa gazdă și conducătorii acestei echipe, pentru că au reușit să reînvie spiritul Timișoarei. Apărarea n-a funcționat la fel de bine ca în partidele precedente, acolo cred că am pierdut meciul. Astăzi a câștigat echipa mai bună”, spunea Mircea Vulc, directorul CSU Sibiu la finalul meciului
 
Marcatori:
CSU Sibiu: Kearse 23 (4x3), Riley 22 (3x3), Khartchenkov 18 (4x3), Wisseh 18 (2x3), Austin 8, Crăciun 8.
BC Timișoara: Z. Jovanovic 29 (6x3), Archie 28 (2x3), Popescu 19, Cuic 12 (1x3), Jovanovic 9 (1x3), Markovic 2, Păltinișanu 2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus