Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Noul director al Hidroelectrica are alte planuri decat Trihenea: curentul s-ar putea scumpi la anul cu 2-3 procente, nu cu 50 la suta!

Noul director al Hidroelectrica, Dragoș Zachia Zlatea, a declarat astăzi cu ocazia inaugurării noii hidrocentrale de la Robeşti, că anul viitor preţul energiei electrice ar putea creşte cu 2,5 – 3 procente. Constantin Trihenea declarase în urmă cu aproximativ o lună de zile că va solicita ANRE creşterea tarifului practicat populaţiei cu 50 la sută.

„Conform declaraţiilor reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei preţul practicat consumatorilor finali ar putea creşte cu 2,5 până la 3 procente”, a spus astăzi Dragoș Zachia Zlatea.

Declaraţia acestuia vine după ce luna trecută Hidroelectrica a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie majorarea cu 50%, de la 1 ianuarie 2012, a preţului în contractele reglementate pentru furnizarea energiei electrice către populaţie.

”Preţul la care vindem acum în contractele reglementate este sub costurile de producţie şi este la jumătate faţă de preţul pieţei. Noi am solicitat ANRE o creştere de preţ de 50%, de la începutul anului următor”, a afirmat Trihenea la momentul respectiv. Zvonurile spun că tocmai această acţiune şi aceste declaraţii l-au costat pe Trihenea postul de director general al Hidroelectrica. Fostul prefect de Sibiu ocupă în prezent funcţia de director de exploatare al Hidroelectrica.

Prezent şi el astăzi la inaugurarea hidrocentralei de la Robeşti, Constantin Trihenea a refuzat să facă orice fel de comentariu cu privire demisia sa.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus