Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

”PSD nu a pus nici acum director la Transgaz!” ”O sa puna, ma! Ai rabdare” N-au mai pus...

 

Omul de afaceri Ioan Niculae şi şeful PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, au fost interceptaţi în 2009 în timp ce discutau despre numirea directorului Transgaz, omul de afaceri reproşându-i politicianului că PSD întârzie această desemnare. Schimbarea directorului Transgaz a venit câteva luni mai târziu și nu a venit un PSD-ist, ci un PDL-ist.
“Niculae: Am fost la Transgaz.
Bunea:  Te-ai dus pentru gaz?
Niculae: Dar PSD nu a pus nici acum director la Transgaz.
Bunea: O să pună, mă! Ai răbdare”. este dialogul din interceptare.
În 2009, la Transgaz a venit director Florin Muntean, vicepreședinte al PDL Sibiu, spre probabila dezamăgire a social-democraților și a omului de afaceri Ioan Niculae. Florin Muntean a fost numit director al Transgaz în 4 octombrie 2009, iar interceptarea telefonică de mai sus a fost făcută în 29 ianuarie 2009. În acea perioadă, director la Transgaz era Ioan Rusu, un apropiat al PSD.
În rechizitoriul în care sunt implicați mai mulți oameni de afaceri și lideri ai PSD, procurorii susțin că "în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al organizației județene Brăila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC INTERAGRO SA, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială, desfășurată la sfârșitul anului 2009, pentru susținerea candidatului PSD." Printe persoanele cercetate se mai află deputații PSD Viorel Hrebenciuc și Robert Negoiță, precum și omul de afaceri Sebastian Ghiță.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

offf

Acum 12 ani

Na asta coruptie, nu un parfum si un schimb de ulei!!!
Raspunde

SUSTINERE

Acum 12 ani

de kakt din asta cauza a pierdut pe linie in toate domeniile PSD
Raspunde

xmen

Acum 12 ani

Daca nu au director nici acuma, am eu un prieten care a terminat liceul agricol si nu isi gaseste nimik de lucru. Cu cine trebe sa vorbesc?Cu cindrea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus