Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Proiectul pentru viaductul Kogalniceanu – Calea Surii Mici, depus spre finantare

37,2 milioane de lei sunt solicitați de administrația Sibiului din fondurile europene pentru cofinanțarea proiectului de unire a străzilor Mihail Kogălniceanu și Calea Șurii Mici, printr-un viaduct peste calea ferată. Realizarea acestui viaduct va scuti șorferii de un ocol de 1,5 km (pentru a traversa calea ferată prin zona străzilor Câmpului - Tractorului).
Pe lângă suma cerută din fondurile europene pentru implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (plan a cărui parte integrantă este viaductul amintit), Primăria Sibiu va mai trebui să asigure o cofinanțare de 760.000 de lei.
Fondurile sunt alocate prin intermediul POR, DMI 1.1, program operațional al cărui termen este finalul lui 2013.
”Lucrările de amenajare a acestui nou viaduct prevăd realizarea unui pasaj superior peste linia de cale ferată între străzile Mihail Kogălniceanu şi Calea Şurii Mici, cu o lungime de 400 de metri. Viaductul va avea două benzi de circulaţie şi trotuare, iar pentru accesul pietonilor se vor realiza scări de acces pe partea dinspre Gara Turnişor. Proiectul include de asemenea amenajarea de piste de biciclete construite pe un sens de circulaţie al podului, iar sub viaduct se vor amenaja locuri de parcare”, informează reprezentanții administrației locale.

 

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

dw

Acum 12 ani

MINUNAT!
Raspunde

Klaus Johannis

Acum 12 ani

Vezi ca platesc pentru fiecare postare, dar nu doar de un cuvant, boule!
Raspunde

Bogdan

Acum 12 ani

Poate asa va disparea mizeriile din zona tranzitata pietonal din incinata \"garii\" Turnisor. Parerea mea e ca finalizarea reabilitarii strazii Calea Turnisorului in detrimentul \"viaductului\" ar fi mai \"inspirata\". Nici Traian Demetrescu nu arata mai bine; dupa modernizarea retelei de apa si canal strada arata groaznic!!!
Raspunde

Bogdan

Acum 12 ani

vor disparea*
Raspunde

Bogdan

Acum 12 ani

Si apropo...Kogalniceanu se opreste la \"Stop\" aka sensul giratoriu...de acolo si pana la iesirea din Sibiu este Calea Surii Mici!!!
Raspunde

adrian

Acum 12 ani

macar sa faca doua benzi pe sens, nu ca viaductul peste Gara Mare. Aglomeratia va fi destul de mare, toti de peste linie vor trece pe aici
Raspunde

lolek si bolek

Acum 12 ani

Asta trebuia realizat in primul rand, nu podul ala de peste Cibin care duce nicaieri (fundatura).
Raspunde

adrian

Acum 12 ani

podul peste Cibin , in fundatura a fost facut sa ajunga la Caminul Karl Wolf!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

IONUT

Acum 11 ani

CAND INCEPETI LUCRAREA CA SANT MOS EU STAU VIZA VI DE LINILE FATA IN FATA CU DEPOZITU SAGEATA
Raspunde

ionut

Acum 11 ani

ce zici domnu primar scarile dispre gara turnisor pt circulatia pietonilor si cu antena aia ce faci o duci la tine acasa aia ii pusa inlegal sa lucrat si noaptea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus