Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

Creste numarul infectiilor respiratorii la nivelul judetului Sibiu

Temperaturile scăzute din ultimele zile au favorizat infecţiile respiratorii, astfel că la nivelul judeţului Sibiu numărul de cazuri de IRA a crescut cu 18%, faţă de săptămâna precedentă.

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei la nivelul judeţului, dintre cele şase analize recoltate pentru detectare de virus gripal, patru au fost pozitive pentru virus gripal tip A. Pacienţii nu au necesitat intenare şi se află sub tratament la domiciliu, cu evoluţie favorabilă.

“Avem aproximativ 30 de consultaţii pe zi, cam 90% dintre pacienţii care întră în cabinet au viroze pentru că suntem în sezonul rece. Majoritatea sunt copii, pentru că ei sunt mai sensibili şi se îmbolnăvesc mai uşor în comunităţi, mai ales la grădiniţe şi la creşe”, spune medicul de familie Cătălin Sava.

Şi numărul pneumoniilor a crescut în această săptămână cu 49 de pacienţi, ajungând la 266 de cazuri la nivelul judeţului.

Tag-uri: Cătălin Sava

Vizualizari: 151

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus