Vineri,
03.12.2021
Innorat
Acum
3°C

Cumparati ziare! Din 12 noi chioscuri

Numărul de chioșcuri de difuzare a presei a fost limitat la 12, deocamdată, în municipiul Sibiu. Cele existente au fost desființate, iar cele 12 spații destinate amplasării de astfel de chioșcuri vor fi scoase la licitație în viitorul apropiat, după ce documentația procedurii de achiziție publică va fi supusă votului consilierilor locali, la finele acestei luni.
“Am reuşit să eliberăm domeniul public de vechile chioşcuri care nu aveau un aspect îngrijit şi unitar şi propunem în primă fază 12 locuri din oraş care pot fi închiriate pentru amplasarea de chioşcuri de difuzare a presei”, spune primarul Klaus Johannis.
Preţul de pornire la licitaţie va fi diferit, în funcţie de zona în care sunt situate spaţiile, zonele fiind împărțite pe trei categorii valorice. Societățile comerciale care vor câștiga dreptul de a amplasa chioșcuri pe cele 12 spații vor trebui să își realizeze construcțiile după modelul stabilit în baza unei hotărâri a Consiliului local sibiu (HCL 331/2009) - construcţia din tâmplărie PVC, cu trei metri lăţime, trei metri lungime şi minim doi metri înălţime. În afara obiectului principal – difuzarea presei – în aceste locaţii vor putea fi comercializate băuturi răcoritoare, produse din tutun, îngheţată preambalată, tichete de parcare şi bilete Tursib.
Difuzorii sibieni de presă nu au nimic de comentat împotriva acestei inițiative a administrației locale. ”Consider că este mai corect așa. La fel se practică în toate orașele europene. Și pe Champs-Élysées vezi astfel de chioșcuri. Oricum, presa scrisă se mai difuzează și prin intermediul magazinelor. Cred, însă, că la această licitație vor apărea și trusturi naționale, care nu vor neglija această oportunitate, de a intra pe piața din Sibiu”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, reprezentantul unuia dintre cei mai importanți distribuitori de presă scrisă din Sibiu.

Unde vor fi amplasate chioșcurile de presă din Sibiu

Amplasament                             Zona
Parc Astra                                     I
B-dul Victoriei - vizavi de Arsenal    III
Str.Râului-Gladiolelor                     III
Str.Semaforului                              II
Str.Valea Aurie                              II
Str.Gorjului                                    II
Str.Haţegului                                 II
Str.Ştefan cel Mare                       II
Str.Henri Coandă                          III
Str.Luptei                                     II
Calea Guşteriţei-Complex             III
P-ţa 1 Decembrie                          I

Sursa: Primăria Municipiului Sibiu

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Taietorul de lemne

Acum 9 ani

“Numărul de chioșcuri de difuzare a presei a fost limitat la 12, deocamdată, în municipiul Sibiu.” Articolul induce ideea ca in Sibiu existau doar 12 chioscuri, care vor fi inlocuite. Exista chioscuri de ziare si pe alte strazi, in afara celor 12 desfiintate. Cei 12 chioscari, au ramas pe drumuri (impreuna cu angajatii lor). Putem presupune ca e vorba despre 24 de persoane (asta daca fiecare chioscar ar fi avut un angajat), desi este vorba despre mai multe persoane. Administratia locala (si centrala) ar trebui sa nu se bage in afacerile nimanui (si asa dureaza luni bune pana obti autorizatiile necesare ca sa deschizi un simplu chiosc). Cei care cunosc cazul RODIPET, stiu cum administratia centrala s-a bagat intr-o afacere privata si cum mii de oameni au ramas pe drumuri. Estetica chioscurilor este poveste a primariei Sibiu. Iata cum arata un chiosc (si ce vinde) de pe Wall Street: www.youtube.com/watch?v=Sj_1wnXTUEg Ar trebui sa avem pe strazi chioscuri care sa vanda orice (singura care sa decida ce anume, sa fie doar cererea si oferta pietii). Sa nu mai dureze luni intregi ca sa deschizi un chiosc. Chioscarii care au ramas fara chioscuri ar fi trebuit sa aiba prioritate ca sa participe la licitatia pentru noile chioscuri. Ei sunt cetateni sibieni si traiesc aici, ce ne intereseaza pe noi trusturile nationale? Si ultima remarca: Bingo Metropolis are autorizatie sa vanda prin tot orasul (pe trotuar) impreuna cu porumbul fiert (cand este sezon pentru asa ceva). Alte firme de ce n-au primit autorizatie? Stiu ca au fost sute de refuzuri date de Domeniul public Sibiu.
Raspunde

rosu

Acum 9 ani

@TDL: pai tu pe noi ne intrebi? Eu nu stiu de ce.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus