Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Anul si directorul: Dana Lupica pleaca de la conducerea DGASPC Sibiu

Insituție care s-a ”remarcat” în ultimul timp prin scandalurile de corupție create fie în jurul unor proiecte cu fonduri europene, fie în jurul eliberării certificatelor de handicap, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Sibiu rămâne iarăși fără director. Dana Marilena Lupică (foto), numită director interimar la finele lui 2010, a anunțat în prima zi a acestei săptămâni că renunță la conducerea instituției. În locul ei, conducerea CJ Sibiu a decis să o propună pe Mihaela Tolciu, cea care în prezent ocupă funcția de șef al Serviciului managementul calitpții serviciilor sociale din cadrul DGASPC. Propunerea conducerii CJ Sibiu va fi supusă votului consilierilor județeni în ședința de joi dimineață.

Mihaela Tolciu ar deveni al patrulea director al DGASPC în ultimii trei ani. În octombrie 2009, Anca Drăgan, până atunci director al DGASPC Sibiu, a fost destituită din funcție în urma votului consilierilor județeni, la baza acestei decizii fiind procesele de corupție în care a fost implicată aceasta. În locul ei, CJ Sibiu l-a numit interimar pe Ioan Bordeianu, propulsat din funcția de şef-serviciu Relaţii Publice şi Centru de Informare a Cetăţenilor din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu.
Fără ca în mandatul său să aibă loc schimbări relevante în modul de funcționare al instituției, Bordeianu a fost înlocuit din funcție un an mai târziu, în noiembrie 2010. În locul lui a fost adusă Dana Marinela Lupică, fost consilier superior în cadrul Ministerului Transporturilor. „Doamna Lupică a mai lucrat şase ani în cadrul Direcţiei de asistenţă socială de la Galaţi, deci cunoaşte sistemul”, se arăta plin de încredere Martin Bottesch, preşedintele CJ Sibiu, la numirea acesteia în postul de director executiv interimar. În mandatul acesteia, la Direcția sibiană a izbucnit scandalul certificatelor de handicap, acordate fără temei legal și care au produs pagube de peste un milion de euro, după cum cuantifica fostul ministru al Muncii, Anca Sulfina Barbu.
În cursul zilei de azi, însă, Serviciul Resurse Umane din cadrul CJ Sibiu a întocmit raportul privind înlocuirea Danei Lupică, la cerere acesteia, cu Mihaela Tolciu. ”Menționăm că am solicitat Agenției Naționale a Funcționarilor Publici avizul pentru numirea doamnei Mihaela Tolciu în această funcție”, se mai arată în raportul amintit.

Scandal fără urmări

Plecarea Danei Lupică din fruntea DGASPC Sibiu vine la mai bine de două luni de la momentul în care CJ Sibiu a decis să intervină în funcționarea instituției care îi funcționează în subordine. La finele anului trecut, în plenul Consiliului Județean au fost amplu dezbătute rezultatele unui raport întocmit de o comisie formată din aleși județeni, raport care ar fi trebuit să pună ceva lumină pe instituția căreia i se atribuise imaginea unei ”fabrici de falși handicapați”. Raportul a lăsat să se înțeleagă, însă, că la DGASPC Sibiu ar fi un singur vinovat – Laura Vîlsan, director executiv adjunct, căreia i s-a cerut timid demisia. Contrele din CJ Sibiu au rămas, însă, fără nicio urmare concretă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Georg

Acum 10 ani

Pai o spune numele..Nomen est Omen:-Dana lu\'cine?---------Dana lu\' pica (jos)
Raspunde

necunoscator

Acum 10 ani

mai georg,ce sa zici si tu ? daca te chema pe tine georg sus, sau georg-up inseamna ca trebuia sa mergi in sus cat mai sus pina la cer ?? va bagati in seama aiurea
Raspunde

persuasiune

Acum 10 ani

SCHIMBAREA DOMNILOR, BUCURIA PROSTILOR
Raspunde

deja plictisit

Acum 10 ani

CJul merita un personaj ca tolciu,in schimb Directia nu...oamenii capabili daca nu au facut gascha cu nevertebratii, nu se iau in calcul...e umilitor ca se tot fac experimente manageriale, din ce in ce mai neinspirate, care sufoca si ingroapa normalitatea si profesionalismul
Raspunde

barbarul

Acum 10 ani

daca dna lupica pleaca sa vina la mine eu o primesc e mai buna ca adjunta laura ce mai bunaciuni amindoua
Raspunde

oarecare

Acum 10 ani

pacat de oamenii capabili si cu coloana vertebrala dreapta ! sunt schimbati ca nu fac jocurile politicienilor..se vrea musamalizarea cazurilor de corupti in ale certificatelor de handicap. sunt prea multi,domnilor, in situatia de falsi handicapati si mafia e prea mare pentru oamenii corecti,de rand care nu vor sa se infrupte din ciolanul mizerabiliilor pe care i-am ales !! ce zici nicola ? ca domn nu pot sa iti spun ca esti... libidinosule care esti !
Raspunde

viki

Acum 10 ani

stiti ce e mai trist din toata porcaria asta ?! nu se stie cat o sa mai poata indura batjocura asta personalul directiei oamenii care isi castiga painea acolo muncind cinstit si sa stiti ca nu sunt putini sunt scarbiti si se simt precum obiectele putin folositoare si mutate de colo colo....trebuie sa indure frustarile fiecaruia care este pus sa conduca .acum lovitura de gratie TOLCIU ... nu merita oamenii asa ceva ....acum sa vedeti plecari din directie .... PACAT !Poate judecati altfel d-nilor consilieri !
Raspunde

un OM

Acum 10 ani

politica nenorocita! Sunt umiliti oamenii corecti si cinstiti degeaba. Dana Lupica este un om cinstit, corect dar nu are cum sa lupte cu mafia, e clar. Inca e o minune ca a rezistat pana acum. Eu nu cred ca ea a vrut sa plece, cred ca-i impun sa plece.
Raspunde

UN GAND

Acum 10 ani

Ce se intampla la CJS de se cedeaza in fata lui Nicola???!! Nu se vrea curatenie??!! Ce se vrea a se ascunde??!! Un om singur si nemanjit nu poate lupta cu mafia medicala!
Raspunde

gabi

Acum 10 ani

nu uita ca si tolciu este medicul care a constituit noua comisie si a fugit inainte de a veni furtuna
Raspunde

ionut

Acum 7 ani

Nu mai criticati in necunostiinta de cauza domnilor.Daca aveam inca 5 oameni ca doamna lupica in Sibiu va spun eu ca era mult mai bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus