Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Crestere alarmanta a numarului de viroze respiratorii si pneumonii in judetul Sibiu

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Sibiu anunţă ca a crescut semnificativ numărul cazurilor de infecţii respiratorii în judeţul Sibiu, astfel în evidenţele DSP sunt înregistraţi 3.657 bolnavi, cu 37% mai multe cazuri decât în săptămâna precedentă.

Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri, respectiv 34%, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5 – 14 ani.

După ce au anunţat că există cazuri noi cu suspiciune de gripă tip A, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Sibiu spun că încă se aşteptă rezulatele de laborator pentru a confirma suspiciunile de gripă.

„Cele 4 secreţii rino-faringiane recoltate pentru detectare de virus gripal, se află în lucru. În acest context, actuala săptămână este caracterizată, în continuare, ca activitate gripală sporadică”, spune Simona Berariu, purtător de cuvânt DSP Sibiu.

Şi numărul pneumoniilor a crescut. Dacă săptămâna trecută în judeţul Sibiu erau întregistrate 266 de cazuri, acum numărul lor a ajuns la 393 de pacienţi. Cele mai multe cazuri au survenit la grupa de vârstă 15-49.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus