Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Produsele handmade- o pasiune si o provocare pentru tinerii artisti

Uneori, magazinele nu sunt destul. Bijuteriile și accesoriile de serie au început să semene din ce în ce mai bine între ele, indiferent în ce magazin ai intra. Și orice femeie visează la o bijuterie unicat, la o broșă „doar a ei”, la un șirag de mărgele pe care să nu-l vadă și la gâtul altei femei. „Piața” de produse hand-made a apărut firesc, din aceste dorințe expuse mai sus. E în plină dezvoltare și începe să facă pasul dintre hobby și afacere.

Maria Mircea este o sibiancă care a intrat în acest „business” al produselor handmade acum trei ani. „Cu răbdare, cu drag şi cu un strop de inspiraţie”, Maria a început să facă primele creaţii pentru prietene, mai mult din curiozitate. Câteva săptămâni mai târziu, această preocupare a devenit o prioritate şi o adevărată pasiune. „M-am apucat să fac pentru mine şi pentru prieteni, lor le-am vândut primele perechi de cercei. Apoi mi-am dat seama că orele trec şi eu tot înşir mărgele, dau forme, uit să mă opresc. Am terminat Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, dar am simţit că nu asta vreau să muncesc. Am ales să fac ceea ce-mi place, nu ceea ce ar fi trebuit să-mi placă. Aşa că am ales să creez”, povesteşte Maria în timp ce aranjează pe o măsuţă câteva zeci de pacheţele cu accesorii. Maria spune că nu o interesează să îşi caute alt job, pentru că atunci nu i-ar mai rămâne suficient timp pentru „mărgelele ei dragi”. „Teoretic aş putea avea două job-uri, dar probabil că nu m-aş putea concentra 100%  pentru amândouă. Aşa că îl aleg pe acesta, pentru că mă face să mă trezesc la 8:00 dimineaţa zâmbind, încântată de modelele pe care le am în minte şi urmează să le realizez”, mai spune Maria.

Accesorii pentru toate gusturile

Clienţii au gusturi diferite, dar Maria spune că reuşeşte să găsească inspiraţie pentru a concepe bijuteria potrivită pentru fiecare. Zilnic, tânăra de 24 de ani înşiruie mărgele pe aţă, combină diferitele materiale şi modelează accesorii diverse, de la brăţări, până la tablouri. „Fac cercei, coliere, brăţări, inele, broşe, accesorii pentru telefoane, pentru genţi, chiar tablouri. Încerc să fac din orice ceva, mai vin prietenele cu lucruri vechi, unele au chiar bijuterii de la mamele lor şi atunci le refac, le adaug ceva nou şi imediat prind altă formă, altă faţă” povesteşte Maria privind spre mărgele multicolore. Clienţii Mariei află în general despre produsele ei de pe Facebook, dar mai sunt şi alţii care reuşesc să ajungă la ea prin cunoştinţe, care sunt deja vechi clienţi ai tinerei.

Colecţii tematice, de sezon

Majoritatea clienţilor vin la ea cu o idee exactă despre ceea ce îşi doresc. Dar Maria are o regulă simplă: fiecare sezon sau fiecare perioadă care marchează o sărbătoare importantă trebuie scoasă în evidenţă cu produse tematice. „Scot mereu ceva nou, colecţii speciale de Crăciun, de Valentine`s Day, iar acum urmează de mărţişor. Am modele speciale pentru care cei care vor să întâmpine primăvara accesorizaţi corespunzător, de la bijuterii cu trifoi, până la creaţii cu mămăruţe aducătoare de noroc”, îşi descrie producătoarea cele mai noi produse. Înainte de lansarea unei colecţii, Maria face concursuri pe Facebook şi face cadou unele dintre cele mai frumose produse realizate. Nici cei care trebuie să le cumpere nu trebuie să scoată mulţi bani din buzunar, pentru că „preţurile sunt mici, accesibile, ca să poată cumpăra toată lumea”.

În ultimul an Maria a început să se înscrie şi la târguri. Spune că îi plac târgurile pentru că reuşeşte să îşi vândă uşor produsele şi în schimb mai intră şi în contact cu alte tinere care fac aceeaşi muncă ca şi ea. „Mă gândesc să învestesc pe termen lung în ceea ce fac. Familia mă susţine, aşa că m-am hotărât să investesc nu doar prin munca propriu-zisă, dar chiar să fac şi un master în design. Sunt sigură că pot învăţa multe alte lucruri care să mă ajute să creez mai divers, mai variat” spune Maria.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

19 comentarii

Ioana Cristina

Acum 12 ani

Bravo Maria! Foarte tare si tine-o tot asa :) pupici
Raspunde

Andreea

Acum 12 ani

Bravo Maria.e super ca faci ce iti place...Felicitari
Raspunde

Ruxy

Acum 12 ani

Bravo Maria...Mortal aricol...:D
Raspunde

MarilenaMircea

Acum 12 ani

Bravo Maria!
Raspunde

Alexandra T.

Acum 12 ani

Sunt foarte mandra de tine! Stiam ca o sa ajungi foarte cunoscuta cu accesoriile tale minunate!
Raspunde

Catalina

Acum 12 ani

Super Mary!
Raspunde

Andreea M.

Acum 12 ani

Felicitari ! :)
Raspunde

Lore D

Acum 12 ani

Felicitari Maria...Sa o ti tot asa...:D
Raspunde

Alina

Acum 12 ani

Felicitari Mery..ma bucur tare pentru tine!Ai niste ideii si creatii minunate!Bafta multa si tine-o tot asa!
Raspunde

Ana-Maria

Acum 12 ani

Felicitari!!!!!!!!! Un talent deosebit si o fata delicata.
Raspunde

Taratorule

Acum 12 ani

Felicitari! Nu uita de impozite.
Raspunde

emi

Acum 12 ani

Bravo!!! Felicitarti si mult succes in continuare!!!
Raspunde

Silvia & Paul

Acum 12 ani

Intr-adevar un real talent!! inca de la primele tale modele am stiut ca o sa ajungi cunoscuta, si drumul tau nu se opreste aici...sigur o sa fi printre brandurile cunoscute de BIJU....bravoooo!!! si da-i bice!! te pupam :)
Raspunde

Maria Mircea

Acum 12 ani

Va multumesc mult pentru felicitari si pentru sustinere!!!
Raspunde

Stefi

Acum 12 ani

Felicitari si mult succes incontinuare
Raspunde

Arse

Acum 12 ani

Bravo iubita mea:)
Raspunde

BULĂ

Acum 12 ani

5 cu 7....14 cu 16
Raspunde

Ersilia

Acum 11 ani

Felicitări ! Frumos Articol ! Tine-o tot așa ! Te pup
Raspunde

Alina

Acum 11 ani

Foarte frumos..Ai inspiratie in tot ceea ce faci !Tine-o tot asa!te pup
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus