Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Scenariul meu pentru DGASPC

 

Nu-l cunosc pe cel care poate spune că știe bine care este situația la DGASPC Sibiu. Cei din instituție sunt subiectivi și împărțiți pe diferite găști. Își cunosc reciproc trecutul, atât pe cel comun, cât și pe cel care îl consideră propriu, ascuns celorlalți.
Încrengăturile sunt atât de dese, încât fiecare se trezește prins în plasa de interese, obligații, prietenii și dușmănii care împiedică sistemul să se reformeze din interior.
Cei din afară au nevoie de timp pentru a înțelege sistemul și a acționa cum se cuvine. Cred că Dana Lupică a avut acest timp de a înțelege și cred că urma (sau începuse) perioada de a acționa. Cred că rapoartele Comisiei de la București se apropiau de final și cred că ancheta poliției urma să apuce pe noi drumuri și către noi nume. Mai importante.
Cred că ”deranjul” urma să fie mult mai mare și atunci persoane importante au început să se agite. Căci, la Direcție, taurul încă nu a fost luat de coarne. Cine a putut, s-a ascuns cât mai bine. A refuzat, cu obstinație, să se prezinte la reevaluare, dar când i-a fost suspendat certificatul de persoană cu handicap a depus contestație. E un exemplu.
Adierea unei anchete finalizată cu trimiteri în judecată a început să dea fiori. Nu numai unor persoane din cadrul Direcției, ci și unor medici. Cu renume, ei s-au transformat în tiparnițe de scrisori medicale care să ateste astmul bronșic sau retardul metal, după dorință.
Cumva, toate această poveste trebuia, de către cei vizați, împiedicată. Sau, dacă nu se poate, amânată cel puțin. Unul din scenariile plauzibile e acela de a schimba șeful. Care poate trage de timp. Poate amâna lucrurile, până, poate, se va găsi o soluție, se va mai înlocui o hârtie, se va mai menține un grad de handicap.
E un scenariu. S-ar putea să nu fie cel real, dar înclin să cred că are scenariști cât se poate de interesați să-l scrie și actori cu duiumul care să își joace rolurile.
Nu cred în scenariul intervenției politicului. Chiar dacă se spune că și nume apropiate PD-L-ului ar urma să apară. Cred, însă, că ”șeful cel mare” nu a fost pomenit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Dana Lupică

Vizualizari: 259

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

aiurist

Acum 12 ani

d-le deleanu in sfirsit te apropii de adevar.. ce nu ai spus e faptul ca atunci cand comisia superioara a venit la sibiu prima oara,cei din conducerea c.j. sibiu nici nu au vrut sa auda de o intilnire cu membrii comisiei superioare. probabil credeau ca prin telefoanele de amenintare din senat ,DA, din SENATUL ROMANIEI ! la adresa sefei comisiei vor aplana rezultatele ce urmau sa iasa la suprafata! acum sa vedem ce va fi in continuare, presa vad ca e foarte bine informata asupra acestui subiect. sau macar un reporter caruia ii pasa de adevar si nu de musamalizarea lui..oricum,felicitari !
Raspunde

Speranta moare ultima

Acum 12 ani

Este corect ce spuneti in material,domnule Deleanu,dar Lupica desi a inteles ca trebuie sa colaboreze cu cei care VOR FACE lumina in cazul certificatelor date pe banda rulanta,nu era dirijorul potrivit ptr.a orchestra o asemenea simfo-parodie,ce se \"canta\" la aceasta institutie in ultima vreme.Dar,suntem increzatori,ca se trece peste \"Inconvenientul\" de la conducerea Directiei,se vor concretiza si finaliza CURAND anchetele incepute!Tineti-o tot asa...
Raspunde

Putine sperante

Acum 12 ani

Oare si Politia se va lasa invinsa?I se va inchide gura?Fara insistentele ei nici Comisia superioara nu venea.\"Mansetele albe\"au bratul lung.Cele doua persoane au fost nevoite sa abandoneze cursa pt. ca nu aveau nimic de ascuns si cu dorinta de a iesi adevarul la suprafata.
Raspunde

1234...

Acum 12 ani

Da , d.le Deleanu , te apropii de adevar , dar nu ai ajuns inca la el , mai ai de auzit... Inca nu s-a spus tot , mai sunt multe de spus si nu s-a ajuns la varf , iar lumea trebuie sa stie de ce nu s-a implicat Nicola ... de ce Botesch tace ...de ce... , de ce ... Nr. 1 are dreptate , amenintari au fost si din partea sindicatelor , nu numai din partea Senatului ( d.na Boitan ..??? ) , Nr. 3 nu are dreptate ,. cele doua persoane nu au abandonat cursa .. , au fost fortate de Nicola sa plece . Intrebti-l public pe dl. Besoiu de ce Comisia de Ancheta a C.J. a verificat perioada 2010 - 2011 cand NU S-A INTAMPLAT NUMIC IN d.g.a.s.p.c. , de ce nu s-a verificat perioda 2005 - 2010 cand certificatele s-au dat pe banda rulanda in d.g.a.s.p.c. Sibiu , oare cine din CJ a initiat Hotararea de CJ prin care se solicita initierea unuei anchete ( pentru 2010 - 2011 ) si constituirea si componenta Comisiei de Ancheta si de ce nu s-a cerut anchet pentru perioad 2005 - 2010 ??? Oare de ce Nicola ( stalpul dreptatii !!!! ) nu a luat atitudine ? ??? Poate dl Botesch sa raspunda ???
Raspunde

oarecare

Acum 12 ani

pai vede toata lumea ca e o facatura ordinara. nici macar un regizor bun nu esti bai Nicola ! secretarul din franzela ce esti !! puteai sa o schimbi pe Lupica atunci cand s-a controlat Directia de catre C.J.S. si s-au constatat nereguli in functionarea acesteia..Insa nu ai putut fraiere, ca nu aveai motive. Falsele certificate s-au dat intre 2005-2010 cand Lupica habar nu avea de magariile voastre. Si atunci ce te-ai gandit tu ? ia sa inventez eu o lista cu extraordinarele greseli din conducerea Directiei. te-ai legat de demisia tinerei medic , care si-a dat demisia dupa 10 zile de la angajare. pai,cum sa lucreze un medic pe 5 milioane lei ?!? ea nu are saraca veniturile tale de sute de milioane pe luna luate necuvenit din activitati la care tu nici nu participi ,ci pui in locul tau asistenti sa predea cursuri !! esti un nenorocit pe romaneste ! mai ai 3 ani pina la pensie, sau ne vei oripila in continuare cu fata ta de libidinos ? pacat ca toate actiunile tale marsave se vor sparge in capul lui botesch..ca tu nu ai semnat nimic,nu ai raspunderea asumata,tu esti curat ca lacrima! sa stie tot sibiul ce secretar nenorocit avem. Si noi vrem sa mearga lucrurile bine in Romania. never ever cu asa cocliti !
Raspunde

Gritto

Acum 12 ani

Hotul de Nicola vrea sa isi acopere fratele care se da cu handicap . Faptul ca acesta a fost chemat la reevaluare l-a turbat , gandindu-se ca se va descoperi frauda . Asa ca , impreuna cu mana murdara pesedista , Besoiu ( care se mare intelectual dar este un impostor ) , l-au fortat/pacalit pe Bottesch - si au facut operatia . Cu speranta sa nu se descopere toti asa zisii handicapati pesedei din judet .
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 12 ani

@ Gritto și celorlalți asemenea: povestea scoasă la înaintare cu fratele secretarului CJ, Iordan Nicola, este una care denotă lipsă de moralitate din partea celor care o propagă. Acolo este vorba de o situație foarte clară, nu încap speculații. Nu mai bateți monedă pe acest subiect, căci, repet, nu dați dovadă decât de îngustime morală.
Raspunde

aiurist

Acum 12 ani

lasa lumea sa comenteze ! de unde poti stii tu ca e o situatie foarte clara acolo ?! chiar are dreptate gritto,parca a turbat nicola cand a fost chemat fratele lui la reexaminare ! daca ai scris articolul asta pe care il consider bun,nu poti baga pumnul in gura celor care vor sa scrie ! parerea mea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus