Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

100.000 de lei, pentru gardul Cimitirului Eroilor

Transferat în administrarea Cimitirului municipal în toamna anului trecut, Cimitirul eroilor din Pădurea Dumbrava va beneficia de un nou gard, pentru care aleșii locali au alocat la finele săptămânii trecute suma de 100.000 de lei, cu tot cu TVA. Suma finală a lucrării va fi cunoscută după atribuirea lucrării unei firme de construcții. ”În prezent, Cimitirul Eroilor este împrejmuit cu un gard ornamental vechi și degradat, gard delimitat de Pădirea Dumbrava, de Calea Dumbrăvii și de aleea care asigură accesul spre Școala de Câini. În anumite porțiuni acest gard nici nu mai există. Pentru respectarea condițiilor impuse de lege și pentru a se asigura respectul cuvenit eroilor se impune înlocuirea gardului vechi și degradat cu o construcție nouă”, a cerut consilierilor locali Serviciul de administrare a cimitirului municipal. Noul gard va fi realizat din piatră naturală zidită în cofrag și, apoi, rostuită.
Cimitirul eroilor are o suprafață de 96.000 de mp, aici fiind înhumate rămășițele pământești a 500 de eroi români și germani din cel de-al doilea război mondial.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus