Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
0°C

Finala WOA Metal Battle Romania are loc la Sibiu, in 17 mai

15 Martie 2012 15:19

Datorită numărului tot mai mare de trupe care se înscriu pentru faza naţională a concursului Wacken Metal Battle echipa de organizare din România a decis ca, începând din acest an, să includă şi o fază de semifinale.

„Vrem prin organizarea acestor semifinale să dăm ocazia trupelor de a se prezenta live în faţa juriului. Ştim că este greu pentru formaţiilor tinere să realizeze înregistrări profesionale. Prin aceste semifinale regionale ele pot să demonstreze juriului valoarea muzicală pe care o au” a declarat Laurenţiu Străuţ, coordonatorul proiectului.

Pentru a fi acoperit întreg teritoriul României vor exista patru zone:

Zona I, semifinala în Bucureşti : Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Bucureşti/Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Călăraşi

Zona II, semifinala în Timişoara: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Timişoara, Arad

Zona III, semifinala în Cluj: Bihor, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna, Mureş, Bistriţa, Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu-Mare

Zona IV, semifinala la Iaşi: Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani

Din cauza acestor modificări programul concursului va fi modificat astfel:

Înscrieri preselecţie: data limită – 15 aprilie 2012

Anunţarea trupelor semifinaliste: 20 aprilie 2012

Finala naţională – joi 17 mai 2012, club Oldies Sibiu

Trupele câştigătoare din cele patru semifinale nu vor mai putea participa la următoarea ediţie a concursului WOA Metal Battle România. O altă noutate constă în faptul că, atât la semifinale cât şi la finala de la Sibiu, publicul va putea vota formaţia preferata – votul publicului fiind considerat echivalentul unui vot al unui membru al juriului.

În urma finalei naţionale o formaţie din România va avea şansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoara anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume! Trupa câştigătoare în finala din Germania va obţine ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus