Sâmbătă,
11.05.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Sibiul incheie campionatul cu demnitate

CSU Atlassib Sibiu și-a luat adio de la actuala ediție a campionatului național de baschet, însă într-o manieră demnă, jucând cot la cot cu campioana U-Mobitelco Cluj Napoca până în ultima secundă a partidei disputate aseară în sala Transilvania. Sibienii abordau meciul fără nicio miză. Înfrângerea de la București și succesul Energiei Rovinari în meciul cu BC Mureș anulaseră oricum orice șansă la play-off. De cealaltă parte, clujenii aveau nevoie de o victorie ca de aer pentru a se clasa în primele patru echipe și pentru a avea avantajul terenului propriu în prima fază a play-off-ului. Și nu aveau să obțină victoria prea ușor. Sibiul a trimis în teren o echipă foarte ofensivă din care a lipsit doar Kay Riley, intrat în teren pe parcurs. Cu Crăciun, Austin, Khartchenkov, Scott și Wisseh, Sibiul a făcut un prim sfert fantastic în care a marcat o căruță de puncte celei mai bune defensive din campionat. Puține au fost echipele ce au reușit să marcheze Clujului 30 de puncte în 10 minute. În minutul 4, sibienii aveau deja șase puncte avantaj. Clujul s-a apropiat la 3 puncte în minutul 7, 19-16, după care Sibiul a reușit un run de 11-2 încheind sfertul cu 12 puncte avantaj, 30-18. În primele 3 minute ale sfertului secund, Sibiul a marcat doar două puncte în timp ce clujenii au pus punct după punct pe tabelă. Și au egalat înaintea ultimului minut de joc la 41. Ultimul coș al sfertului a aparținut Sibiului care a intrat la pauza mare cu un avantaj minim, 43-41. Clujenii au obținut avantajul în minutul 3 al sfertului al III-lea, însă sibienii au egalat la 57, apoi la 64 în ultimele faze ale sfertului. Se pleca egal în ultimul sfert. CSU a avut inițiativa în primele minute ale sfertului decisiv. După patru minute, aveau un avantaj de trei puncte. Clujul a preluat conducerea la 73-72, Sibiul a marcat șase puncte consecutive iar campioana a egalat apoi la 78. Cu mai puțin de 10 secunde înainte de final, scorul era egal, 87-87. Însă Kyndall Dykes, omul spectacol din angrenajul Clujului și singurul care a ținut echipa în viață, a marcat cu 2 secunde înainte de final pentru a obține un loc 3 aproape nesperat pentru echipa sa. Meciul s-a încheiat 89-87 iar Sibiul nu a reușit să obțină o victorie de orgoliu pentru fanii la fel de nemulțumiți la adresa conducerii clubului. Însă a încheiat campionatul cu demnitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus