Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
25°C

CNE si ANOSR spun NU modificarii regulilor privind admiterea la facultate pentru anul universitar 2012-2013

Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului a modificat recent, printr-un Ordin al Ministrului regulile referitoare la admiterea la facultate. Astfel, dacă până acum, majoritatea facultăților își selectau studenții în baza mediilor din anii de liceu și a notelor obţinute la bacalaureat, anul acesta admiterea la facultate se va face, fie în baza rezultatelor obținute la examenul de admitere organizat de către facultăți, fie în baza unui concurs de medii obținute la examenul de bacalaureat.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) se împotivesc noii decizii şi spun că este „inoportună aplicarea acestei schimbări în sesiunile de admitere organizate în vara acestui an”. De asemenea, reprezentanţii CNE şi ANOSR, sunt de părere că aplicarea noilor reguli referitoare la admiterea în învățământul superior, începând cu acest an dezavantajează elevii.

„Aplicarea noilor reguli nu este deloc în folosul elevilor, întrucât duce la creşterea presiunilor exercitate asupra elevilor şi la o potenţială scădere a performanţelor lor. Acest lucru va fi datorat faptului că în loc să îşi folosească resursele pentru o bună şi conştiincioasă pregătire pentru examenele care îi aşteaptă, elevii sunt nevoiţi să se concentreze asupra urmăririi schimbărilor impuse şi adapării la acestea”, spun reprezentanţii CNE şi ANOSR.

Consiliul Naţional al Elevilor din România şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România propun ca aplicarea ordinului să se facă începand cu generaţia admisă în clasa a IX-a în anul universitar 2012-2013.

„Reprezentanții elevilor şi ai studenţilor solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor (MECTS) emiterea unei note informative către universităţi prin care să se clarifice momentul intrării în vigoare a respectivului O.M. în aşa fel încât, modificările implicite să nu se resimtă asupra actualei generaţii de elevi şi să se reducă impactul negativ resimţit de cei care sunt deja în pregătiri pentru examenul de bacalaureat din acest an”, transmit reprezentanţii CNE şi ANOSR.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus