Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

Cel mai mare salariu de sibian: 60.000 de lei, net, lunar. Profesorii universitari domina Top 10

Un patron care controlează șase companii din județul Sibiu a declarat, anul trecut, un venit net anual de 720.000 de lei (60.000 de lei pe lună). Acesta salariu este cel mai mare plătit vreunui sibian în cursul lui 2011, în urma centralizării fișelor fiscale depuse la administrațiile din județ pe anul trecut.
Potrivit reprezentanților Direcției Generale a Finanțelor Publice Sibiu, firmele deținute de cel mai bine plătit sibian activează în domenii precum construcțiile și consultanța. În Top 10 salarii de sibieni pe 2011 intră și patru profesori universitari, ce au avut venituri anuale nete cuprinse între 530.000 și 369.000 de lei.
”Evidența salariilor se referă strict la societățile comerciale care sunt administrate fiscal în județul Sibiu, au depus fișele fiscale la administrațiile din Sibiu. De aici au fost extrase acele persoane care au domiciliul sau rezidența în județul Sibiu”, spune Grigore Popescu, directorul Fiscului sibian.
Pentru reamintire, conform Institului național de statistică, pe 2011, salariul mediu net a fost în România de 19.300 de lei, pe an. Bucureștiul a avut un salariu mediu net de 27.900 de lei, Ilfovul 26.600 de lei, în timp ce angajații din Sibiu au avut un salariu mediu net anual de 20.700 de lei (1.725 de lei lunar).
Topul salariilor făcut public azi de DGFP Sibiu nu este, deocamdată, complet. Acesta va deveni exhaustiv în momentul în care la Sibiu vor ajunge și fișele fiscale depuse de sibieni la administrațiile din țară, unde sunt arondate firmele, cabinetele de avocatură etc. la care lucrează.

Top 10 venituri anuale asimilate salariilor în județul Sibiu

1. Patron a șase firme – 720.000 de lei (60.000 de lei lunar) – 34 x salariul mediu/Sibiu
2. Profesor universitar - 530.000 de lei (44.100 de lei lunar) – 25 x salariul mediu/Sibiu
3. Administrator în domeniul gazului metan - 458.000 de lei (38.100 lei lunar) – 22 x salariul mediu/Sibiu


4. Administrator în IT – 445.000 de lei (37.000 lei lunar) – 22 x salariul mediu/Sibiu
5. Profesor universitar – 434.000 de lei (36.100 lei lunar) - 21 x salariul mediu/Sibiu
6. Administrator de societate producătoare de componente auto – 393.000 de lei (32.750 lei lunar) – 19 x salariul mediu/Sibiu


7. Profesor universitar – 376.000 de lei (31.300 lei lunar) - 18 x salariul mediu/Sibiu
8. Profesor universitar - 369.000 de lei (30.700 lei lunar) - 18 x salariul mediu/Sibiu
9 și 10. Doi patroni asociați în inginerie tehnică – 360.000 de lei fiecare (30.000 lei lunar) - 17 x salariul mediu/Sibiu

Sursa: DGFP Sibiu
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Confu\'

Acum 10 ani

De ce nu dati si numele celor care au asemenea salarii? Nu de alta, dar sa nu creada lumea ca toate cadrele didactice din universitate au asemenea salarii. Pot sa va spun (si sa va dovedesc) ca un conferentiar are salariul de baza 1879 lei/luna....Asa ca....e cale lunga pana la sumele date de voi....
Raspunde

Domnule Deleanu,

Acum 10 ani

iar \"perlele\" marca turnului sfatului! O sa spuneti ca n-ati facut (ca si in cazul precedent!?) decat sa \"rezumati\" o stire, nu? De fapt, e o varianta mioritica a stirilor tip \"Radio Erevan\". Sunt absolut convins ca, in ceea ce-i priveste pe universitari, e vorba veniturile realizate in cursul unui an, venituri ce includ, pe langa salarii, si colaborari, premii, ore suplimentare, eventual publicatii si ar mai fi destule. Corect ar fi fost ca, daca va respectati statutul, sa solicitati detalii, pentru ca asa cum ati procedat, nu faceti decat sa induceti psihoza in randul cititorilor mai putin informati. O sa vedeti ce va urma... Categoric nu poate fi vorba de venituri realizate exclusiv din salarii. Dau dreptate confului care a postat ianintea mea, salariile unui prof universitar sunt spre varful grilei, dar asta inseamna undeva la 5- maxim 6000 lei/luna BRUT, ceea ce inseamna 60.000-72.000 de lei BRUT. E mult, de acord, dar e cam de 10 ori mai putin decat ati spus dumneavoastra ca ar fi \"salariul net lunar\" (v-am citat). Atentie, domnule gazetar, iar manipulati! In interesul cui?
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 10 ani

@2 Sincer, sunt mai mult decât mulțumit că avem cititori precum dumneavoastră. Atenția la detaliu este apanajul unor oameni cu spirit ascuțit și aici termin cu laudele, să nu creez o impresie greșită. Ca să vă răspund la cea din urmă întrebare, eventuala manipulare este, cel mult, una inconștient promovată. În tonul comentariul dumneavoastră, o ”manipulare” prin omisiune. Lucru pe care încerc să îl evit, alături de colegii mei, de asta vă asigur. Trec peste aluziile colorate la Radio Erevan, mioritic și așa mai departe - aveți tot dreptul la o părere demnă de respectat - și țin să subliniez că nu găsesc nicăieri în articol vreun indiciu că urmăresc/generez crearea unei psihoze. Jigniți de astfel de venituri (clar, nu doar din salarii) se vor arăta doar cei limitați în gândire, incapabili să accepte o formă de organizare în care disproporția între veniturile diferitelor categorii sociale este, pe alocuri, foarte mare. Detalii foarte multe nu sunt de solicitat - Fiscul dă puține detalii, exclus de la bun început nume sau alte date de identificare, pentru că e vorba de protejarea identității persoanei, în primul rând. O seară bună, în continuare.
Raspunde

xxs

Acum 10 ani

Ce bine merge Univeristatea Lucian Blaga.....profesorii aia chiar merita salariile :)) rusine sa le fie !!!!
Raspunde

ELOIZA

Acum 10 ani

Dupa cum bine se arata chiar in titlul \"topului\", este vorba de VENITURI ASIMILATE SALARIILOR, nu doar despre salarii, adica aici intra si indemnizatiile din granturi de cercetare sau alte activitati similare pe care le mai poate avea un profesor.
Raspunde

?

Acum 10 ani

nu mai stiu, spagile de la examene unde se declara?
Raspunde

emigratul.....

Acum 10 ani

Salariul net al uni profesor de colegiu national cu definitivat si 5 ani vechime = 1.000 Ron. Sa tot traiesti cinstit in Romanica. Inainte de a comenta aiurea si in comparatie cu nu stiu ce amanunte sa imi raspunda cei care citesc acest comentariu, daca cunosc ei vreun stat din cadrul UE - caci suntem membri UE - in care salariul in conditiile mai sus mentionate reprezinta cu indulgenta 65% din salariul mediu net pe economie? asta asa, ca tema de gandire! ;)
Raspunde

salistean

Acum 10 ani

notiunile de baza ale capitalismului va sunt cu totul straine daca publicati astfel de aberatii: un patron nu are salar, venitul lui anual este ceea ce ramane ca castig net din profit, el poate fi de 1 milion in 2011 si de 0 in 2012, depinde de succesul afacerii, investitiile facute, solvabilitatea si cinstea clientilor. Timpul lui de lucru nu e reglementat, deplasarile, concediile, etc. si le plateste singur, daca are ghinion sa se imbolnaveasca nu-l plateste nimeni. Un profesor universitar poate preda 5 zile pe saptamana sau 5 zile pe an, poate publica, cerceta, etc. sau nu, poate fi scris bolnav 6 luni de zile, tot primeste acel salariu de invidiat, luna de luna, egal daca e in Sibiu sau in Caraibe in schimb de experienta platit de sponsori straini. Oricum salariile lor sunt mai mari decat cele din Germania ( prof.univ. salariu brut ca. 7000 Euro/luna).
Raspunde

M

Acum 10 ani

Problema. Cf legii un universitar nu are voie mai mult de inca o norma. Deci daca acele lefuri reprezinta 2 norme ..... Cu cat este platit acel profesor si cum a \"reusit\" negocierea lefii la aceasta valoare. Asta pentru ca sunt sigur ca e cu acte in regula
Raspunde

Domnule Deleanu,

Acum 10 ani

cu ce a deranjat onor redactia ultima mea interventie, in care raspundeam \"emigratului\" (nr.7)?
Raspunde

Distins gazetar

Acum 10 ani

iata ca am avut dreptate: \"O sa vedeti ce va urma...\" QED.
Raspunde

UN AERIAN

Acum 10 ani

97% DIN PROFESORI DIN ULBS AU SALARI INTRE 14 MII SI 17,5MII LEI // RESTUL ALESILOR DIN ULBS SE LAFAIE IN CASTIGURI BABANE DOAR SINT ALESI .//ALEGERILE S=AU FINALIZAT NU DE MULT SI ALESI AU INTRAT DEJA IN PAINE DUPA LUPTE PE VIATA .//DUPA ATATA VARSARE SI TURNATORII ACUMA EI SAVUREAZA VICTORIILE SELING CU ALIATI SI NU FAC NIMICA DIN TOATE PROMISIUNILE FACUTE IN PROGRAMELE CITITE SI ATATA .// ACUMA 4 ANI AU LINISTEA SI TIMPUL SA -SI ADAUGE TOT FELUL DE VENITURI SA AJUNGA LA SUME DE COSMONAUTI IAR RESTUL ANGAJATILOR SINT IN AER CU BANI CE SA MAI VORBIM DE AUXILIARI SI TESA IAR ASUDATORI VAI DE EI . IN ULBS SINT BANI EXTRA BUGETARI MULTI ASA CA ?.....PARTE-SI FAC
Raspunde

Ce ziceti

Acum 10 ani

domnule Deleanu? Aferim?
Raspunde

D-l Deleanu

Acum 10 ani

D-l Deleanu zice ca poti *** *** ***
Raspunde

@14

Acum 10 ani

Bai pitecantrop retardat, daca vrei sa abreviezi \"domnul\", scrie \"dl.\", nu \"d-l\". Da\' tu n-ai de un\' sa stii, \"stiinta\" ta se rezuma la... sa te citez?
Raspunde

Cretinule

Acum 10 ani

\"d-le\" se scrie corect!!! E clar, esti imbecil.
Raspunde

ptr ulb-sisti

Acum 10 ani

directorul gen adm va lucreaza face cum doreste el numai sa cada in picioare in fata conduceri face sa nu se prinda ca-si construieste casa cu castigatori licitatiilor [solomon ,negrea farcas ,balan uni si aceasi ] ptr lucrari in ULBS . LA SALARIILE OAMENILOR NU SE GINDESTE
Raspunde

relicventu

Acum 10 ani

jos labele de pe romania, mafiotilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus