Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Mai bine de jumătate din angajații centrelor pentru copii și adulți au fost testați în ultimele zile: niciun pozitiv

Mai bine de jumătate din angajații centrelor pentru copii și adulți au fost testați în ultimele zile: niciun pozitiv

După testarea a mai bine de jumătate din cei 778 de angajați ai centrelor pentru copii și adulți din subordinea DGASPC, rezultatele au fost negative.

Testarea personalului din centrele pentru adulți și copii ale Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, precum și cel din unitățile de asistență medico-socială a început de joi, 23 aprilie 2020, anunță reprezentanții autorităților județene. Până în cursul zilei de luni, 27 aprilie, numărul persoanelor testate a fost de peste 460, anunță Consiliul Județean Sibiu într-un comunicat de presă. Niciunul dintre angajații testați până în prezent nu a fost confirmat a fi infectat cu SARS-CoV-2. ”Testarea face parte din măsurile suplimentare care se iau la nivelul județului Sibiu pentru a proteja și beneficiarii și personalul din aceste unități aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu, chiar dacă aceștia nu se încadrează în categoriile pentru care testarea este obligatorie”, arată reprezentanții CJ Sibiu.

test testare coronavirus centru DGASPC (4)

Probele sunt prelevate de către angajații Direcției de Sănătate Publică Sibiu, care se deplasează la sediul fiecărei instituții. ”Vreau să mulțumesc personalului DSP Sibiu care face un efort suplimentar pentru a sprijini acest demers, în condițiile în care în această perioadă activitatea este extrem de complexă și solicitantă. În același timp, mulțumesc personalului din Laboratorul de analize al Spitalului Județean Sibiu care a înțeles această nevoie și acționează cu maximă responsabilitate, programându-și activitatea în trei ture”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, potrivit sursei citate.

Până acum, testele efectuate prin intermediul liniei moleculare din cadrul Spitalului județean Sibiu se făceau în două ture.

Sursa foto: CJ Sibiu

test testare coronavirus centru DGASPC (3)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sibianul

Acum 3 ani

O mare minciună . Personalul de la 3 centre printre care Gulliver și Speranța au fost convocați la grămadă în curtea spitalului de psihiatrie și lăsați o oră până să înceapă recoltarea de probe timp în care personalul era grupuri grupuri. Noroc ca toti au fost negativi dacă nu greșeala de la Suceava se putea repeta la Sibiu. Cine răspunde consiliul cumva? Ca de obicei se va alcătui o comisie să paseze răspunderea greșelii de la unul la altul.
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Ce vina are consiliul ca oamenii nu respecta din proprie initiativa niste reguli minime de distantare? Daca cei care lucreaza in sistem sunt iresponsabili , ce sa mai zicem de oamenii obisnuiti de pe stada???
Raspunde

Ioo

Acum 3 ani

Bai Sibian destept, greseala a fost a lor daca au stat la gramada. Daca stateau cu masca la 2 m unul de altul nu era nici o problema.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus