Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Maidanezi exportati cu vagonul la Sibiu

Primăria a fost sesizată, de-a lungul timpului, de faptul că pe teritoriul municipiului Sibiu apar din când în când mașini cu numere de înmatriculare din alte zone ale țării, mașini din care ”coboară” serii întregi de maidanezi. ”Aceste sesizări au fost telefonice. Nu au fost dovedite astfel de situații, vă dați seama, într-o jumătate de oră câinii dați jos din mașini sunt deja împrăștiați. Am primit, odată, o sesizare că la Sibiu a fost adus un vagon cu câini vagabonzi”, spune Klaus Johannis, primarul Sibiului.

650 de câini, adoptați în trei ani

Din 2009, de când a fost deschis adăpostul de câini din Dealul Gușteriței, au fost adoptate prin intermediul seriviului specific aproximativ 650 de câini capturați de pe străzi. ”În prezent, în adăpostul pentru câini situat în Dealul Guşteriţei se află 182 de animale care au fost sterlizate şi deparazitate şi care aşteaptă un stăpân. În 2011 au fost adoptaţi 321 de câini, dintre care 152 au fost daţi spre adopţie în Germania şi 169 au fost adoptaţi de sibieni. Anul acesta până în prezent sibienii au adoptat 90 de câini. Doar în săptămâna dinaintea sărbătorilor pascale au fost adoptaţi 14”, informează reprezentanții administrației locale.

Din Sibiu, sterilizările ajung și la Cisnădie

Acțiunea administrației pentru sterilizarea câinilor fără stăpân din Sibiu, începută odată cu deschiderea adăpostului din Dealul Gușteriței, a fost sprijinită și de o serie de asociații pentru protecția animalelor. ” În 2011 au fost sterilizaţi 1543 de câini, iar anul acesta au fost deja sterilizaţi 313”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu. Potrivit lor, de anul acesta aceste acțiuni se vor extinde și în localitățile din jur, Cisnădia fiind prima destinație. Aici, în următoarele săptămâni, va steriliza câini medicul veterinar al Asociaţiei Pferd & Hund.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

31 comentarii

CAINE ABANDONAT

Acum 12 ani

OTRAVITII IMPUSCATII PE STAPINI CE ABANDONEAZA BIETELE ANIMALE
Raspunde

Andra..

Acum 12 ani

Pana o sa moara acesti caini...nu o sa mai avem liniste...cunosc multe persoane din Sibiu muscate de caini, cel mai recent fiind un baietel micut, muscat in fata blocului de acesti minunati maidanezxi, care nici nu mai pot fi considerati caini ci niste animale salbatice:O:O !!!!!!!Acesti caini reprezinta un factor de risc la adresa securitatii noastre...si noi ii plangem ...si asteptam ca in 7-10 ani dupa cum spun autoritatile sa moara...! Luati exemplul Danemarcei, ganditi rational si in beneficiul populatiei! Eu una m-am saturat sa imi fie frica sa ies din casa sa nu ma muste animalele astea nebune!
Raspunde

pff

Acum 12 ani

No hai tu Andra mai lasa-ma ...nu mai iesi din casa si nu mai traversa strada ca poate te calca masina aia rea ...Situatia in care ne aflam este din cauza oamenilor si oamenii impreuna cu animalele sufera. Nu-mi spune ca situatia este pur si simplu asa si gata, din cauza omului s-a ajuns unde s-a ajuns. Inconstienti care nu-si sterilizeaza catelele si piscile si arunca puii la gunoi sau in strada. deci daca tot ai chef sa te plangi, plange-te la oamenii care te inconjoara si bagale in cap sa-si sterilizeze catelele si sa-si castreze cainii ca sa nu mai ai tu caini in fata blocului care sa te muste. ce usor va este voua sa dati vina pe animale...faina gandire ! Mai informeaza-te si in loc sa dai vina pe animal poate cauti o solutie ptr problema si te tii de ea ca si voluntarii care chiar fac ceva impotriva asta. In loc sa le multumiti si sa ajutati stati si va plangeti-doar e mai simplu.
Raspunde

@pff

Acum 12 ani

io nu mai ies din casa de frica sa nu ma mai prinda ma-ta si sa-mi suga iarasi***.
Raspunde

gligore

Acum 12 ani

pentru cei care arunca gunoi pe strada exista amenzi, iar gunoiul nu este lasat pe strada ci este eliminat. la fel si cu cainii vagabonzi; cel care abandoneaza caini sa primeasca amenzi si cainii - eliminati. cei care nu-s de acord sa ne suga ciorapii cu dusmanie.
Raspunde

Daniel

Acum 12 ani

Am facut rost de baroase de diverse calibre pentru spart catelusii astia nevinovati. Maine iau de proba si o drujba , ca sa studiez operatia de impartire la caini, caci la cea de inmultire vad ca se pricep Marele Sas, Traian Deleanu, Brylynski si alti papagali stupizi.
Raspunde

yes

Acum 12 ani

hi hi hi , ioha iubeste animalele de la capuse pana la el insusi. toate probleme lui si ale nemtilor au rezolvare pozitiva si se gasesc si bani pentru rezolvare, in schimb pentru problemele burgului - nu sunt bani, nu se poate , acum nu e momentul , vrajeli-vrajeli-vrajeli
Raspunde

www

Acum 12 ani

pe langa maidanezi se abandoneaza f multe rogojini in sibiu de cateva decenii.problema este k rogojinile nu respecta locul si cultura ardeleana si se cred in banie unde pot face ce doresc.vai de tine ,,roma nie,,
Raspunde

virgil

Acum 12 ani

... ne invadeaza capuse , ne invadeaza caini vagabonzi , e plin de gunoaie in zonele marginale ... orasul asta e tot mai aproape de lumea a 3-a !!! trebuie sa luam atitudine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Cainele este prin definitie un animal DOMESTIC,aceste animale,de regula,preiau comportamentul si obiceiurile stapanilor devenind oglinda lor in lumea animalelor,abandonate sau nu(cunosc o multime de cazuri in care haita de caini care misuna pe strada are stapan insa sunt lasati liberi ca la tara)acestea se vor comporta ca si stapanii........apucaturile de MAIDAN ale cainilor,dupa care sunt si denumiti,sunt similare cu obiceiurile acestei natii de genii.....vezi accidentul din craiova unde trecatorii in loc sa ajute victima,o jefuiau pur si simplu.....sau putem sa citim puncte de vedere gen 2,4,5,6,ambele exemple sunt edificatoare pentru tara noastra neandertaliana,condusa de pitecantropi,ajunsa in ultimul stadiu de primitivism al gandirii colective,dominata de ura,frustrari,frica de tot ce ne inconjoara(copacul trebuie taiat ca poate cadea pe MASINA,cainele omorat sa nu ma muste,nu statii in iarba ca luati capusa).....idiocratie?
Raspunde

@ WWW

Acum 12 ani

tare adevarat!
Raspunde

pff

Acum 12 ani

Pentru @pff - nu ma asteptam la alta reactie de la cretinoizii ca tine. Daca tu raspunzi la adevar cu atac la persoana, atunci nu gandesti mai mult ca o capusa. Esti jegul tarii si de jeg trebe sa scapam mai intai ca sa devenim o tara civilizata! Nu sunteti in stare sa recunoasteti ca problema cainilor este din cauza omului, din cauza oamenilor ca tine. Reactile tale sunt asemanatoare cu cele ale unui neadertaler. NEXT !
Raspunde

pff

Acum 12 ani

Nicicum nu va multumeste omul. Cand nu se face ceva impotriva cainlor va plangeti ca nu se face. cand se face ceva, va plangeti ca de ce nu se face ceva in legatura cu altceva si se face cu cainii. N-ati vrea sa ajungeti in rai si fara sa muriti ?
Raspunde

Teodor

Acum 12 ani

eu am cumparat otrava de sobolani ( e buna si la caini ) incep cu zona cedonia unde locuiesc, daca sunt doritori si in alte zone cumparati otrava de sobolani si rezolvam noi problema.
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Vezi sa nu ti-o scapi in cafea.....si inca ceva,nu-i buna la caini,dar macar mai scapam de sobolanii din subsolurile blocurilor,care vad ca nu deranjeaza pe nimeni....
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

In cartierul V.Aaron se intalnesc caini maidanezi cu crotaliere care fac trimitere la Jud. VALCEA. Rugam primaria Sibiu sa ia atitutdine.
Raspunde

@Teodor

Acum 12 ani

tine minte ca roata se intoarce ! mereu ! atunci cand tu otravesti si faci rau animalelor nevinovate sau altor oameni, sa te ti bine ca se intoarce original impotriva ta. Si atunci cand ai sa suferi tu sau cei din jurul tau, sa te gandesti cum au suferit bietele animale din cauza ta si sper sa te simt atat de vinovat incat sa-ti tragi un glont in capul ala gol. Bafta !
Raspunde

the godfather

Acum 12 ani

Da, are dreptate primarul. In plus, sunt si omuletii mici invizibili si obraznici care coboara din acelasi tren si fac gauri in asfalt, arunca gunoaie in cartier marginase si produc baltile in care ti se scufunda masina. Si odata cu ei mai vin si parnormalii aia trei verzi ai aurii pe spate care patrund in mintea furnizorilor de utilitati si le spun sa sparga exact strada asfaltata cu o zi inainte. Si in sfarsit, in exact acelasi vagon sunt si cei care ii indeamna prin raze mentale (de-a lu\' Bivolaru sau Vacaru), pe angajatii primariei sa-si imprastie fecalele pe orice cetatean care le disturba meditatia...parerea mea!
Raspunde

primaria Sibiu, pentru sibian

Acum 12 ani

Am luat atitudine: ma doare doi metri in spatele basinos. Acum ia si tu ceva carne in bot si lasa-ne.
Raspunde

clay

Acum 12 ani

criminalilor lasati animalele sa traiasca au si ele viata lor de ce vreti numai voi sa traiti lingailor,,,,,,,,,asa faceti si cu semeni vostrii ai dati pe toti la o parte doar voi,,,,scarbe rafinate ce sunteti.asa sa va ajute dumnezeu si asemeni si familiilor voastre sfarsitul lumii de la v-oi se trage.
Raspunde

clay

Acum 12 ani

de-ai muri tu si nu o data ci de opt ori tu idioato ce esti luatear dreaq sate ia de tarfa imputita.......VACO,
Raspunde

allin4.ro

Acum 12 ani

Sibiu - Capitala Bunelor Maniere? (cand ma uit la modul \"civilizat\" de a scrie al unora dintre indivizii de mai sus, stau si ma intreb daca nu era mai bine cand unii erau lasati sa fie complet analfabeti. Da, animalele fara stapan sunt o problema care trebuie rezolvata UMAN.
Raspunde

pff

Acum 11 ani

Din pacate cuvantul UMAN lipseste din mintea, sufletul si dictionarul multor cetateni. (\"Civilizatie\" la fel) Ma bucur de fiecare data cand vad ca exista oameni citavi la cap care vor sa faca ceva si chiar iau atitudine, dar si mai rau ma supar cand vad comentarii ca cele de sus ca vor sa otraveasca animalele.
Raspunde

Libertate Romania

Acum 11 ani

Este o adevarata invazie ! Maidanezii fac legea in romania !! INCREDIBIL ***maidaneziii.wordpress.com/maidanezi/
Raspunde

Un nene suparat

Acum 11 ani

Acesti iubitori de animale merg pina la dementa in prostia lor ..deci daca maidanezi omoara oameni trebuie exterminati fara drept de apel www.maidanezi.tb.ro
Raspunde

iubitor de animale

Acum 11 ani

ai incercat sa-i pupi sub coada ? apoi sa le sugi organele? in felul acesta se cumintesc maidanezii.
Raspunde

MARIN

Acum 11 ani

MAIDANEZII ADUC PURICII ,PADUCHI ,JUGODIE ,IN PARCURI..MAI ALES UNDE SE JOACA COPII SUB 10 ANISORI ..LASA PE MOCHETE MICROBII..INAINTE ERA PIETRISI SI NU STATEA SI INMULTI ACOLO..CE-I CARE VOR CIINI SI SA-I IA ACASA ,CU CIP PE NUMELE LUI CA BULETIN,AL CIINELUI...SA RASPUNDA PENAL..LA FEL CE-I CARE SINT MUSCATI DE CIINI COMUNITARI SA RASPUNDA PRIMARIA ,TOTAL SI PENAL..DACA ESTE PAZNIC SAU POLIOTIST COMUNITAR IN PARC SA RASPUNDA EL PENTRU CA NU-SI FACE CONSEMNUL ,NEGIJENTA IN SERVICI ..
Raspunde

MARIN

Acum 11 ani

FOLOSESC EI LA CEVA---FAC EXPERIENTE ---UMANITARE ,MEDICALA ,PUNETILE CIPURI SI ANALIZE ,,SA VEDET-I PESTE UN AN ,,REFACET-I ANALIZELE...VA LAMURIT-I...
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 11 ani

si eu am adus cativa caini la sibiu cand am venit.... apropo MARIN esti dus rau
Raspunde

Hingheru de romania

Acum 11 ani

Internati zoofilii in sectiile de psihiatrie !! Cum este posibil sa fie nebunii lasati in libertate ? SI EUTANSIATI HAITELE DE JAVRE.
Raspunde

daniela

Acum 11 ani

peste tot unde mergi dai doar de caini comunitari. nu mai ai cum sa mergi sau sa vi de la servici. sunt peste tot si foarte agresivi. cunosc 2 cazuri pe strada mea , unde au fost muscate 2 persoane . un copil si un adult. trebuie facut ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus