Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Al patrulea sibian care prezinta simptomele bolii Lyme a ajuns la spital

În cursul zilei de azi, la Unitatea Primiri Urgenţe Sibiu s-a prezentat un pacient care prezenta primele simptome ale bolii Lyme, declanşată de muşcătura de căpuşă. Acesta este al patrulea caz de la începutul anului, iar medicii spun că pacienţii care ajung să fie internaţi, sunt cei care după ce au fost muşcaţi nu se prezintă la spital pentru tratament şi ajung după aproximativ o săptămână, când apar primele semne ale bolii.

„Până în prezent patru pacienţi din Răşinari, Miercurea Sibiului şi Sadu au fost înternaţi la Infecţioase, pentru că s-au prezenta la Urgenţe la câteva zile după ce au fost muşcaţi, iar boala deja s-a declanşat. Pacienţii, cu vârste cuprinse între 30-65 de ani, prezentau muşcături în zona axilei, membrelor inferioare şi toracelui”, a declarat Decebal Toderiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Boala Lyme este o infecţie bacteriană, care se transmite prin muşcătura de căpuşă. Simptomele cel mai des întâlnite sunt febra, oboseala, cefaleea şi eritemul. Deoarece aceste simptome sunt întâlnite şi în numeroase alte boli, trebuie facut un examen diferenţial înainte de a pune un diagnostic. Primul semn al infecţiei este de obicei un eritem circular numit migratoriu. Acesta apare la 70-80% dintre persoanele infectate şi debutează din zona înţepăturii de căpuşă, după o perioadă de 3-7 zile.O trăsătura a eritemului este expansiunea gradată, ajungând până la 30 de cm.

Foto: npic.orst.edu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Corina

Acum 11 ani

Ar trebui mai multa informatie despre aceasta boala ,ca de altfel si despre capusa,pentru ca suntem multi cei care habar n.avem .Am vorbit cu oamenii care locuiesc la tara si sunt la fel de mirati de ce poate face capusa si cat de periculoasa este,mai ales pentru copii.Asa ca,fotografile si articolele ar fii binevenite.
Raspunde

je

Acum 11 ani

cauta pe google :) nu trebuie sa astepti sa ti se puna totul pe tava. probabil si autorii articolului tot de acolo se informeaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus