Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Patru milioane de lei pentru trei poduri noi in Cartierul Tineretului

Indicatorii tehnico-economici pentru trei noi poduri care ar urma să fie ridicate în Cartierul Tineretului au fost aprobați de consilierii locali. Cele patru milioane de lei ar urma să fie cheltuite într-un singur an, cât este termenul de execuție pentru fiecare din aceste lucrări.
Toate cele trei poduri vor fi proiectate să reziste traficului inclusiv de camioane și vehicule militare grele și vor avea prevăzute, alături de trotuare de câte 1,5 m și piste de biciclete cu o lățime de un metru. Pentru cele trei poduri în bugetul pe 2012 au fost prevăzute sumele necesare execuției studiilor de fezabilitate.

Cel mai mare pod va avea o lungime totală de peste 23 de metri și va face legătura peste pârâul Rusciori între străzile Berlin și Luxemburg. În prezent, acolo există un podeț construit în 1980, cu o lățime insuficientă traficului pe două sensuri și cu deficiențe de execuție a suprastructurii.”Prin strada Berlin se face legătura cu strada Deventer și din aceasta cu strada Țiglari, ceea ce permite relația cu circulația majoră din Sibiu”, se arată într-un raport al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu. Valoarea lucrărilor la viitorul pod este aproximată la 2,3 milioane de lei, inclusiv TVA.

Pe aceeași relație cu traficul major din Sibiu ar urma să fie amplasat un nou pod  pe strada Deventer, cu o lungime de peste nouă metri. Acest pod traversează un canal care se varsă în pârâul Rusciori. Viitorul pod ar urma să înlocuiască un podeț care nici măcar în prezent nu corespunde standardelor, fiind într-o stare avansată de degradare. Valoarea lucrărilor este estimată prin indicatorii tehnico-economici aprobați de Consiliul Local Sibiu la aproape un milion de lei, cu tot cu TVA.

Cel mai mic pod necesar Cartierului Tineretului va avea o lungime de cinci metri și va lega străzile Viena și Londra peste canalul care le desparte. Valoarea lucrărilor este aproximată la 625.000 de lei.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus