Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Regionalizarea lui Stirbet: 14 regiuni. Sibiul, capitala Regiunii 12 (Alba, Mures, Sibiu)

Cornel Știrbeț a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă primul proiect din agenda electorală prin care vrea să câștige președinția Consiliului Județean: reorganizarea administrativă a țării. Știrbeț propune crearea a 14 regiuni, ce ar urma să fie conduse de către un Consiliu Regional, compus din 55 - 61 de consilieri, în funcție de numărul de locuitori ai regiunii și de către comitet director, ce ar urma să fie compus din cinci membri: un președinte, trei vicepreședinți și un secretar regional. Alegeri ar urma să fie organizate doar pentru funcțiile de consilier regional, funcțiile de președinte și vicepreședinte ar urma să fie ocupate în urma unui vot al consilierilor regionali. Sibiul ar urma să facă parte din regiunea 12, alături de județele Mureș și Alba, iar capitala regională ar urma să fie în județul Sibiu. ”Este un proiect apolitic pe care îl propun în dezbatere în campania electorală pentru că eu consider că este momentul cel mai potrivit pentru lansarea unei dezbateri pe acest subiect. Principalii actori care vor intra în aceste dezbateri sunt președinții Consiliilor județene care vor ajunge în această funcție în 2012. Proiectul nu presupune desființarea niciunui județ, comune, oraș sau municipiu. Se bazează pe consens”, a declarat Știrbeț.

Știrbeț a redactat deja un proiect de lege pe acest subiect, urmând să fie depus luni la Camera Deputațlor.

Celelalte proiecte urmărite de Știrbeț vizează construcția autostrăzii Sibiu - Orăștie, începerea și finalizarea lucrărilor la autostrada Sibiu - Pitești și finalizarea lucrărilor la Drumul Național 14, Sibiu - Sighișoara.

Regiunile propuse de Știrbeț:

1.Regiunea cu reședința în municipiul București, alcătuită din municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov.

2.Regiunea cu reședința în municipiul Arad, alcătuită din județele Arad, Gorj și Hunedoara.

3.Regiunea cu reședința în municipiul Brașov, alcătuită din județele Brașov, Covasna și Harghita.

4.Regiunea cu reședința în municipiul Cluj-Napoca, alcătuită din județele Bistrița Năsăud, Cluj, și Sălaj.

5.Regiunea cu reședința în municipiul Craiova, alcătuită din județele Dolj, Olt și Vâlcea.

6.Regiunea cu reședința în municipiul Constanța, alcătuită din județele Călărași, Constanța și Tulcea.

7.Regiunea cu reședința în municipiul Galați, alcătuită din județele Brăila, Galați și Vrancea.

8.Regiunea cu reședința în municipiul Iași, alcătuită din județele Bacău, Iași, și Vaslui.

9.Regiunea cu reședința in municipiul Oradea, alcătuită din județele Maramureș, Bihor și Satu Mare.

10. Regiunea cu reședința in municipiul Pitești, alcătuită din județele Argeș, Dâmbovița și Teleorman.

11. Regiunea cu reședința in municipiul Ploiești, alcătuită din județele Buzău, Ialomița și Prahova,.

12. Regiunea cu reședința în municipiul Sibiu, alcătuită din județele Alba, Mureș și Sibiu.

13. Regiunea cu reședința în municipiul Suceava, alcătuită din județele Botoșani, Neamț și Suceava,.

14. Regiunea cu reședința în municipiul Timișoara, alcătuită din județele Caraș-Severin și Mehedinți și Timiș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

Geograful!

Acum 11 ani

Baia Mare, judet??????
Raspunde

Sibian

Acum 11 ani

Stirbet, presedinte CJ?
Raspunde

siby

Acum 11 ani

Bai fraiere, crezi ca poti muta judetele pe harta Romaniei asa cum faceai cu numerele la LOTO? Mars la culcare vreo 8 ani ca esti expirat
Raspunde

Sibian

Acum 11 ani

Asta s-a nascut expirat
Raspunde

sorin

Acum 11 ani

Gorj cu capitala la Arad?:))))))))))))))))))
Raspunde

mela

Acum 11 ani

un proiect indraznet succes!!!
Raspunde

Vasilică

Acum 11 ani

Trebuie dus la medic! Trebuie salvat! Omul ăsta mai aude vocea lui Băsescu de acu ceva vreme! Săracu om! Propun să-l trimitem în Gorj pentru tratament...
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

saracu! nu a inteles ca regionalizarea e moarta? mai bine zice cu moara din seica si cu casa din dumbrava! bottesch castiga nici cindrea nu are sanse
Raspunde

anghelina ioan primar

Acum 11 ani

baiatul asta este cam retardat ! Dupa ce ca poseda o gandire de tantalau ,este si un lingau al beasescului . Bate campii in continuare cu regionalizarea sulii pe care nici un om cu scaun la cap si-o doreste. Regiunile de dezvoltare existente sunt ok, ele avand deja atuurile pe care astia de teapa agramatului, le tot trambiteaza.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 11 ani

Nu stiu ce va iesi din chestia asta cu care se trezesc portocalii dupa fiecare bauta, dar nu inteleg unde a vazut geograful de mai sus ca au scris astia despre judetul Baia Mare... cat ii priveste pe cei din orasul ruinelor (salconserv, aviatia, ceva cladiri prin apropiere de centru, etc.), tin sa-i anunt cu bucurie ca vor continua sa spuna judetul SIBIU.
Raspunde

dvd

Acum 11 ani

uitati-va la poza din articol . ce ziceti are figura de bou
Raspunde

RĂCUCIU HORAŢIU

Acum 11 ani

DOMNULE CORNEL ŞTIRBU PARDON ŞTIRBEŢ EU SUNT PROST CĂ NU AM 7 ANI DE ACASĂ SUNT TÎMPIT DIN NAŞTERE SUNT SLAB PROFESIONAL CĂ DE PE UNDE AM LUCRAT AM PLECAT DOAR CU COADA ÎNTRE PICIOARE DE FIECARE DATĂ ,ADICĂ DAT AFARĂ.DAR REALIZEZ CĂ TOTUŞI SUNT UN GENIU FAŢĂ DE DUMNEATA . HAI DOMNULE LASĂ GARGARA CĂ NICI BEBE ARICION NU TE CREDE .
Raspunde

STELA STRETEAN

Acum 11 ani

cornele eu mint de îngheaţă apele dar dă o în mă-sa că eşti mai curvă ca mine.hai sictir că eu sunt etalonul minciunei şi falsului în PDL.
Raspunde

una

Acum 11 ani

Dle Stirbet, lasand la o parte faptul ca sustineti un proiect al unui \"om\" care i-a saltat pe ticalosi pe culmi nevisate ale TRAIULUI (BUN!!!), pe banii contribuabililor (NE-BUN) (pentru care nu a fkt absolut nimic, adica ba da, a luat cu doua maini de la toate categoriile), de ce beneficii o sa va bucurati dvs., rectific, ce promisiuni aveti dvs. dk trantati iar administratia la pamant? Asta era retorica. A doua, ce interes credeti ca poate sa aiba populatia indiferent de ocupatie, sa se trezeasca cu inca nu stiu cati directori in plus numai ca sa se realizeze proiectul sus(viitor)-pendatului, ca acum ceva timp cu directorii deconcentratelor, cand sub pretextul economiei, s-au dublat directorii, iar 3 angajati au fost dati afara pentru un director (care era promovat pentru ca si-a atins pragul de incompetenta?
Raspunde

@dvd

Acum 11 ani

are o figura de bou, zici ca este tac-to si ma-ta la un loc.
Raspunde

asa cum ziceam

Acum 11 ani

asa cum ziceam, stirbet bate campii cu 12 regiuni. se vor face 8 (opt) euro-regiuni, chiar daca udmr nu vrea. fedegere nu conteaza, ioha este presul celor de la bucale. deci, iesiti in p--la mea la proteste.
Raspunde

andu

Acum 11 ani

din pacate dl Stirbet, cat timp ai putut sa faci ceva nu ai facut, iar acum ca ai lasat pe altii si mai nehotarati cum crezi matale ca se va mai rearanja harta dupa Sibiu, am pierdut pe vremea cand partidul dumitale era la minge toate drepturile si planurile pentru institutii europene si nu numai, Sibiu a ramas pe langa si nu e nimic ce mai poti face nici dumneata si nici poanta si din pacate nici johanititii nostrii
Raspunde

Alex

Acum 11 ani

12 regiuni nu suna rau si nici regiunea in care Sibiul ar fi capitala cu Alba si Mures, dar este imposibil de realizat. Tot proiectu cu regionalizarea autostrada Sibiu-Pitesti este fantezist, nu a fost in stare sa realizeze BOC cu basescu cu majoritate in parlament si o poate face el ca presedinte de consiliu judetean. ESTE RIDICOL.
Raspunde

vio

Acum 11 ani

Andu are dreptate, de ce nu a venit cu acest proiect si de ce nu a luptat pentru sibiu sa fie capitala cat timp a avut puterea in mana. Cum poate crede cineva ca o sa impuna el un asemenea proiect din opozitie. Daca cu asta merge el la alegeri o sa primeasca 3%
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

Daca cineva il intreaba pe nenea asta de ce ne trebuie regiuni, o sa aiba surpriza ca nu stie. asa ii spun vocile din cap, sau o fi de pe linia portocalie de partid (?)
Raspunde

nota bene

Acum 11 ani

din aceste comentarii se vede ca a inceput campania pe forum a trupelor de asalt ale uslasilor. astia nu inteleg nimic, dar stiu sa execute comenzi. pacat de tineretea lor. nu vor sti niciodata ce inseamna o campanie electorala...
Raspunde

una

Acum 11 ani

Din pacate, tineretea noastra, n.b., a fost furata de pdl et comp., inainte de altii et caetera. Acum sunt toti surclasati de F.M.I., care vine in sprijinul nostru al \"tutulor\"!
Raspunde

15@ i p146. 185

Acum 11 ani

tu adevatat bou el doar figura de bou
Raspunde

soni

Acum 10 ani

traiasca unguri
Raspunde

una

Acum 10 ani

covasna noi suntem sefi unguri nu romano peste tot o fost ungaria nu romania
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus