Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

Ziua Mondiala a Luptei impotriva Hipertensiunii sarbatorita la Sibiu

Ziua Mondială a Luptei împotriva Hipertensiunii Arteriale, care se sărbătoreşte pe 17 mai, va fi serbată anul acesta şi la Sibiu printr-o campanie de determinarea a TA, glicemiei şi colesterolului.

„DSP Sibiu, în colaborare cu Societatea Studenţilor în Medicină „Hipocrates”, va marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale în data de 29 mai, printr-o acţiune publică de determinare a TA, glicemiei şi colesterolului”, au declarat reprezentanţii DSP Sibiu.

În judeţul Sibiu, în ultimii trei ani numărul hipertensivilor aflaţi în evidenţă a fost în creştere -2009 cu 54.833 cazuri, 2010 cu 57.424 şi 2011 cu 60.414 de bolnavi înregistraţi.

Anul acesta activităţile de celebrare se vor desfăşura sub sloganul: „Un stil de viaţă sănătos – o tensiune arterială normală ”, iar scopul campaniei este de a informa populaţia cu privire la beneficiile unui stil de viaţă sănătos, pentru menţinerea tensiunii arteriale (TA) la valori normale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus