Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Constanta Capitala Culturala Europeana: promisiune electorala la malul marii

Liderul organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, candidat la funcţia de primar al municipiului Constanţa din partea unei alianţe pe plan local între democrat-liberali şi ţărănişti, a declarat, luni, că vrea să transforme municipiul într-o capitală culturală europeană, după modelul Sibiului.

''Constanţa are şanse bune să devină capitală culturală europeană după ce Sibiul, în 2007, a împărţit acest titlu cu Luxemburg, beneficiind de investiţii de peste 150 milioane de euro, un an întreg de evenimente culturale care au pus oraşul pe harta Europei, o creştere de câteva ori a afluxului de turişti şi mii de noi locuri de muncă'', a afirmat candidatul Alianţei Pentru Constanţa (APC) la funcţia de primar al municipiului Constanţa, într-o conferinţă de presă organizată la statuia lui Ovidiu din zona peninsulară a oraşului.

Potrivit lui Chiru, Constanţa are o puternică structură multi-culturală, este ''casa'' atâtor etnii care convieţuiesc paşnic într-un spaţiu cosmopolit, are nevoie de investiţii, de locuri de muncă, trebuie să redevină un oraş cu care România să se mândrească.

''Iniţiez astăzi 21 mai 2012 proiectul 'Constanţa - Capitală culturală europeană' şi vă invit să susţineţi oraşul nostru în competiţia care va începe încă din acest an pentru titlul mult râvnit'', s-a adresat Christian Gigi Chiru ziariştilor şi câtorva zeci de democrat-liberali, ţărănişti şi cetăţeni prezenţi la respectivul eveniment.

Liderul judeţean democrat-liberal a menţionat că prin realizarea proiectului pe care îl iniţiază, în Constanţa care este un oraş de trei ori mai mare decât Sibiul se vor investi circa 500.000 de euro, se vor crea locuri de muncă, iar zona peninsulară şi patrimoniul istoric vor fi reabilitate.

''Pe drumul nostru către acest obiectiv îndrăzneţ sunt multe alte lucruri care trebuie împlinite, proiecte adiacente, care sunt priorităţi pentru mine ca primar şi pentru constănţeni. Menţionez două dintre ele astăzi: revitalizarea sistemului de sănătate publică în municipiul Constanţa şi în judeţ, precum şi proiectul de co-generare, arderea gunoaielor pentru energie termică şi electrică'', a afirmat candidatul APC la funcţia de primar al Constanţei.

Christian Gigi Chiru a mai spus că, din cauza ''comportamentului deviant'' al actualului primar, Radu Mazăre, Constanţa este văzută mai degrabă ca ''o capitală a inculturii'' în România.

În timp ce candidatul APR prezenta proiectul său lângă statuia lui Ovidiu, monumentul era înconjurat în mod repetat de autovehicule cu panouri electorale ale contracandidatului acestuia Claudiu Iorga Palaz, fost prefect care candidează la Primăria Constanţa din partea UNPR.

În cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa sunt zece candidaţi, printre care şi actualul primar al oraşului, social-democratul Radu Mazăre, care vrea să fie primar pentru un al patrulea mandat. Nouă dintre candidaţi sunt reprezentanţi ai partidelor politice, iar unul este independent.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus