Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Cursuri gratuite pentru strainii din Sibiu

26 de străini care trăiesc și muncesc în Sibiu au finalizat zilele trecute primele cursuri gratuite, dedicate în mod special lor și organizate pe plan local de Asociația de Ajutor Familial Pro Vita Sibiu și Reflexovital.

În acest moment numărul străinilor din Sibiu se apropie de o mie. Predomină cetățenii Republicii Moldova, turcii, chinezii, ucrainenii și filipinezii. Nu toți aceștia se bucură de cele mai bune condiții și tocmai pentru a-i ajuta Asociația Pro Vita Sibiu implementează în acestă perioadă, ca și partener, proiectul ”Asistență pentru resortisanți ai unor țări terțe în România”.

 Un prim pas al acestui proiect îl constituie o serie de cursuri gratuite pentru străini. ”Eu am participat la cursul de masaj și pot să vă spun că a fost o bună ocazie pentru mine să învăț ceva nou. Plus că a fost gratis”, spune Mounir Laala, un marocan stabilit în Sibiu de aproape patru ani. ”Mie mi se pare interesant un curs de cosmetică”, spune și Ecaterina Zgurscaia, o studentă basarabeană de la Facultatea de Litere din Sibiu.

Ileana Costin, consilier în cadrul Asociației Pro Vita, spune că foarte puțini dintre străinii care trăiesc în Sibiu își cunosc cu adevărat drepturile. ”Pe lângă aceste cursuri le putem oferi cursuri de limba română, acces la servicii medicale precum cele oftalmologice sau stomatologice, dar și sfaturi sau chiar sprijin material”, spune și Ileana Costin.

Proiectul în care Asociația Pro Vita din Sibiu este partener se derulează pe o perioadă de opt luni, până în octombrie 2012, și este inițiat de Organizația Internațională pentru Migrație .

Asociația Pro Vita își are sediul pe strada Litovoi Vodă, la nr. 30.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus