Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

"Practic sportul de placere si pentru ca e sanatos". Campion national la gimnastica, 8 ani

Sibiul mai aduce încă medalii de aur din gimnastică. La doar opt ani, sibianul Andrei Șoaită a câștigat medalia de aur la campionatele naţionale, după ce a avut cel mai bun exerciţiu la bară. Nici performanţa echipei sibiene nu este de neglijat, colegii lui de clasa a doua au urcat pe podium, pe locul al treilea. ”Medalia cea mai importantă pentru mine este medalia de aur de la bară. Mie îmi place să practic sportul și de plăcere și pentru că este și sănătos”, a declarat pentru Realitatea TV Sibiu, Andrei Șoaită, sportiv la Clubul Sportiv Școlar Sibiu. 

Copiii fac deja gimnastică de trei ani, și pentru a fi cei mai buni muncesc zilnic, ore în şir. Merg la şcoală, îşi fac şi temele şi stau ore în şr în sala de gimnastică, înr-un efort care pare peste puterile lor, ba chiar şi peste puterile unui adult. Timp liber? Asta echivalează, pentru ei, cu orele de somn. Munca micilor gimnaşti începe, însă, să dea rezultate: micuţii, care au acum opt ani, au adunat reprezentat cu onoare Sibiul la concursurile naţionale şi s-au întors acasă cu zeci de medalii. ”Un antrenament înseamnă un număr foarte mare de repetiții, înseamnă lucrul pe șase aparate, înseamnă foarte multă muncă”, susține antrenorul copiilor, Cristina Bobeș. 
Cu toate că toți copiii aduc medalii și premii importante înapoi acasă, costurile cantonamentelor și al concursurilor este suportat, în cea mai mare parte, de părinții copiiilor. 
 
Foto: arhiva personală

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus