Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Ce facem în weekend? Mergem la Magazinul de Fapte Bune și la Onenightstand

Ce facem în weekend? Mergem la Magazinul de Fapte Bune și la Onenightstand

Deși, probabil, sibienii sunt ocupați cu gătitul, cumpărăturile, curățenia și montarea bradului de Crăciun, organizatorii de evenimente mai au câteva surprize pentru ei. Muzeul Brukenthal a pregătit două conferințe în cadrul proiectului „Muzeul viu. 30 de ani de la Revoluția din 1989”, asociația D.A.R. oferă sibienilor șansa unui ultim act caritabil în acest an prin evenimentul CalenDar Super Eroi și Onenightstand va energiza orașul. De asemenea, Teatrul de Balet a pregătit Spărgătorul de Nuci, Teatrul GONG are mai multe evenimente pentru copii și Teatrul Național „Radu Stanca” aduce „Țesătorul de vise”.

Vineri, 20 decembrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești.

În cadrul proiectului „Muzeul viu. 30 de ani de la Revoluția din 1989”, organizat de Muzeul Național Brukenthal și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, în data de 19 și 20 decembrie, ora 12:00, Sala Multimedia din Casa Albastră va găzdui două conferințe. Prima conferință va fi susținută joi 19 decembrie, ora 12 de dr. Alexiu Tatu, directorul Arhivelor Naționale Sibiu, având titlul Excurs comparativ asupra evoluției termenului de enciclopedie. Rolul unei Arhive, pe lângă acela de a depozita tezaurul și să stea la mâna celor interesați, este acela de a fi un laborator științific în care să se producă documente și lucrări științifice. Vineri, 20 decembrie, la ora 12, Radu Preda va poposi la Muzeul Național Brukenthal pentru a susține conferința „Trei decenii de libertate. Trei decenii de neputință”.

trei decenii de libertate

Asociația D.A.R organizează un eveniment caritabil la Teatrul GONG de la ora 18. Spectacolul va fi susținut de Blăjan Silvia, Căldărar Tuța, Grupul de Muzică Tradițională Românească „Junii”, Grupul Călușarii din Poplaca, Trupa de dans Kolorat, Ștefan Popa, Grupul de balet și dans contemporan de la Clubul Isteților, Puma Club Sibiu, Școala de dans Mirajul Dansului, Cosma Stoiță Camelia și Ioana Brad, Remus Zaharie și Adi & Miky. La finalul spectacolului, spectatorii se pot bucura de dulciurile pregătite de la bazar, iar banii strânși vor fi folosiți în cadrul proiectelor în care sunt incluși 28 de copii cu dizabilități din asociație.

supererou 2020

Magazinul de Fapte Bune va găzdui de la ora 18 o expoziție de fapte bune cu lucrări aparținând elevilor Școlii Populare de Arte și Meserii “Ilie Micu” din Sibiu, iar banii obținuți din vânzarea tablourilor vor fi donați celor patru ONG-uri, Crucea Roșie Sibiu, Sus Inima, Diakoniewerk și Animal Life. Sub îndrumarea profesorului Cătălin Precup, Elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu”, Oana Bogorin-Predescu, Felicia Drăghici, Marilena Popa, Natalia Pocol, Ioana Claudia Mărgărita, Florentin Logigan, Lucia Ștefan, Ciprian Badiu, Claudia Bașturea, Lenuța Sandu, vor expune lucrările lor spre a fi vândute la Magazinul de Fapte Bune din strada Avram Iancu, nr. 12. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

expozitie magazinul de fapte bune

„Muzica se aude, nu se vede” este ideea de la care pornește „Bach Unseen”, singurul concert de muzică clasică în întuneric, din România. Pe 20 decembrie, de la ora 19:00, la Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, artistul vizual Cristina Bobe și violonistul Valentin Șerban îți propun un mod diferit de a asculta muzica într-o sală de concerte, alături de alți oameni, pe care nu îi vezi. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

bach unseen

George Mihăiță, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori de teatru și film din România, este invitatul ultimei conferințe speciale FITS și TNRS din 2019. Evenimentul va avea loc tot de la ora 18, la Spațiul Habitus, Piața Mică, cu tema „Actorul, poezia și viața”. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

conferință teatru

Music Hub organizează Crăciunul Artiștilor, de la ora 21. Prețul unui bilet este de 15 lei. Orice ocazie este perfectă pentru ca artiștii să petreacă timp împreună – muzica, dansul, mâncarea sunt ingredientele unei serii de distracție la Music Hub.

crăciunul artiștilor

Sâmbătă, 21 decembrie 2019

Expoziția „Terapie prin artă pentru femei și copii, victime ale violenței domestice” este realizată în cadrul proiectului cultural cu același nume, derulat de Asociația Femeilor din Sibiu, în perioada iunie-decembrie și cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2019. Lucrările din expoziție sunt realizate de femei și copii, participanți la atelierele de lucru organizate în cadrul proiectului. Atelierele au teme precum arta decorativă, arta din hârtie, arta gastronomică, arta textilă - împletituri. Evenimentul va începe la ora 10 și se va încheia la ora 13, la Piața Habermann. Prețul unui bilet este de 10 lei.

terapia prin artă

Fantezia „Spărgătorul de nuci”, revine pe scena Sălii Thalia, în interpretarea Teatrului de Balet Sibiu, invitând atât copiii cât și adulții la o călătorie muzicală prin ținuturi fantastice. Pentru două zile la rând, pe 21 decembrie de la orele 15 și 19 și pe 22 decembrie de la orele 12 și 19, publicul este purtat către Țara Zăpezii și Regatul Dulciurilor de către personajele Clara, Fritz, unchiul Drosselmeyer, Regele Șoarece și Prințesa de zahăr, în una din cele mai renumite creații ale compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, arată reprezentanții Teatrului de Balet Sibiu. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

spărgătorul de nuci

Asociația Florescu-Fernandez & Friends organizează un concert de Crăciun cu titlul „Odae cum harmoniis”. Evenimentul va începe la ora 17 pe strada General Magheru 1-3. Invitați speciali sunt artiștii orchestrei de cameră „Les Consonances”, sub bagheta dirijorului Mircea Dumitrescu. Solistele sunt Rafaela Fernandez Samodaiev la vioară și Karina Fernandez Samodaiev la pian. Lucrările prezentate în cadrul concertului provin de la unii dintre cei mai mari compozitori ai lumi, precum Corelli, Vivaldi, Bach, Mozart și Ceaikovski.

concert de crăciun

BC CSU Sibiu primește vizita celor de la U BT Cluj Napoca, meci care se înscrie în cadrul etapei a XI-a din LNBM. Biletele pot fi achiziționate online până vineri, 20 decembrie, ora 20, urmând ca cele rămase disponibile să fie puse în vânzare sâmbătă, la casieria Sălii Transilvania, înainte cu o oră de startul partidei. Evenimentul va începe de la ora 20, la Sala Transilvania, iar prețul unui bilet este de 20 de lei.

baschet

Imperium Live Onenightstand au pregătit un concert inedit începând cu ora 22. După concert atmosfera va fi întreținută de Hora Rockx, care a pregătit un mix de piese care nu se vor opri până dimineață. Încă din 2012, formația sibiană Onenightstand aduce pe scena autohtonă un melanj sonor unic, numit „High Voltage Rock'n'Roll". Dacă The Rolling Stones ar avea un copil nelegitim cu The Pretty Reckless, cam așa ar suna glasul acestuia, în care se amestecă influențe precum classic-rock, blues și punk-rock. Principiul trupei este că orice concert este o aventură de o noapte, așa că membrii formației oferă întotdeauna show-uri distractive în cel mai exploziv mod. În 2012, grupul sibian a lansat o serie de demo-uri. În 2017, trupa scoate single-ul „Dirty Secret”. Începând cu 2018, Onenightstand publică periodic compilații live din turnee, sub numele de „Live Bootleg”. Trupa muncește din greu la un prim material discografic. Până atunci, însă, Onenightstand este dedicată scenei și live-urilor. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

onenightstand

Duminică, 22 decembrie 2019

Parohia Evanghelică C. A. Sibiu a pregătit o oră plină de colinde de Crăciun și cântece de Advent, în aula din centrul comunității din Gușterița din ansamblul Bisericii Fortificate. Evenimentul va începe de la ora 18 pe strada Maior Octavian Niță.

colinde de crăciun

Programul integral al Teatrului Gong poate fi accesat pe website-ul dedicat, iar programul Teatrului Național „Radu Stanca”, de unde pot fi achiziționate bilete, este aici.

Programul filmelor care rulează la CineGold, multiplexul din Promenada Mall Sibiu, poate fi consultat aici. Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Bisericii Fortificate , Muzeul Brukenthal , Asociația Sus Inima , Cristina Bobeş , Crucea Roșie Sibiu , Sala Transilvania , Casa Albastră , Ilie Micu , Sala Thalia , Cluj Napoca , Muzeul Național Brukenthal , Avram Iancu , Stat Sibiu , Piața Mică , Teatrului Gong , Balet Sibiu , Asociaţia Femeilor , Hard Weekend , Animal Life , Agenda Culturală , Sălii Transilvania , Radu Stanca , Sălii Thalia , Sala Multimedia , Teatrul Naţional , Radu Preda , Piotr Ilici Ceaikovski , Primăria Municipiului Sibiu , Alexiu Tatu , High Voltage Rock , Clubul Isteţilor , Ștefan Popa , Școlii Populare , Pentru Sibiu , Music Hub , Teatrului Național , Promenada Mall Sibiu , fapte bune , Regatul Dulciurilor , Arhivelor Naţionale Sibiu , Centrul Cultural Ion Besoiu , Piața Habermann , Regele Șoarece , Hora Rockx , Puma Club Sibiu , Țara Zăpezii , Valentin Șerban , General Magheru , Bach Unseen , Spațiul Habitus , Oana Bogorin , Mircea Dumitrescu , George Mihăiţă , Cătălin Precup , Asociația Florescu , Parohia Evanghelică , Mirajul Dansului , Elevii Şcolii Populare , Maior Octavian Niță , Karina Fernandez Samodaiev , Rafaela Fernandez Samodaiev , Ioana Brad , The Pretty Reckless , Blăjan Silvia , Cosma Stoita Camelia , Căldărar Tuța , Grupul Călușarii , Remus Zaharie , Claudia Bașturea , Felicia Drăghici , Florentin Logigan , Ioana Claudia Mărgărita , Lenuța Sandu , Lucia Ștefan , Marilena Popa , Natalia Pocol , Muzică Tradițională Românească , Crăciunul Artiștilor , Dacă The Rolling Stones , Dar Super Eroi , Imperium Live Onenightstand , Les Consonances , Live Bootleg , Muzic Hub , Ciprian Badiu , Dirty Secret

Vizualizari: 1714

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus