Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Ancheta DIICOT: Ana Oil, parte vatamata

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Ploieşti, au făcut marți dimineață mai multe percheziții în patru localităţi, între care municipiile Bucureşti şi Ploieşti, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani, având ca obiect produse petroliere. Prejudiciul calculat de procurori depășește şase milioane de lei. Printre păgubiți se află și societatea SC Ana Oil SRL Sibiu, după ce în perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2010, învinuiţii Ungureanu Daniel Cătălin şi Ivan Lucian Cătălin au indus în eroare reprezentanţii societății cu ocazia desfăşurării unor operaţiuni comerciale având ca obiect produse petroliere, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 300.000 lei, informează Agepres.

 
Gruparea infracţională era condusă de prahovenii Ungureanu Daniel Cătălin, Ivan Lucian Cătălin şi Carp Laurenţiu Ionuţ, iar membrii acesteia, utilizând un număr de treizeci de societăţi comerciale 'fantomă', au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, rezultate din operaţiuni comerciale cu produse petroliere.
Astfel, firmele ”fantomă” controlate de către învinuiţi au emis facturi fictive în baza cărora a fost dedus în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit şi accize, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ şase milioane de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

vasile

Acum 10 ani

ma bucur ca i-a prins, astia si nevestele lor nu au muncit un ceas in viata lor, au fost bagabonti de mici, ulciorul nu merge de multe ori la apa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus