Luni,
21.06.2021
Innorat
Acum
17°C

Tensiuni la Prefectura din cauza fondurilor europene. Noul prefect: Prezentati statisticile corect!

Primul punct pe ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural din această dimineață a creat serioase tensiuni. Noul prefect, Ovidiu Sitterli, l-a acuzat pe directorul Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Sibiu că a adus statistici incomplete legate de absorbția fondurilor europene și că încearcă o manipulare. În replică, Mircea Teuceanu, a explicat că aceastea sunt cifrele oficiale.Mircea Teuceanu a prezentat, pe scurt, ”Raportul privind acţiunile de promovare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală în judeţul Sibiu, în scopul stimulării accesării fondurilor nerambursabile destinate spaţiului rural”.

Directorul instituției a spus că în perioada 2002 – 2006, pe programul SAPARD, în județul nostru au fost depuse 105 proiecte de atragere a fondurilor europene, care au  făcut ca ”23 de milioane de euro să intre efectiv în județul Sibiu”. După 2007 până în prezent, prin noul program de accesare a fondurilor europene - urmașul programului SAPARD – în județul nostru s-au depus 1006 proiecte, care vizează atragerea a peste 270 de milioane de euro, dintre care doar vreo 30 de milioane de euro au intrat efectiv în județul Sibiu.  ”Anul acesta avem peste 100 de cereri de finanțare depuse și estimăm ca până la sfârșitul anului să mai avem cel puțin alte 200”, a mai declarat Teuceanu.

”Ați făcut o statistică care nu este în regulă. Eu m-aș fi așteptat ca eficiența acestei instituții, ca volum de fonduri atrase, să fie de zece ori mai mare”, a intervenit Sitterli. Teuceanu a explicat că acestea sunt procedurile, că banii vin în etape, și că, la final, ”suma va fi considerabil mai mare”. ”Când mai faceți astfel de statistici să le prezentați în mod corect! Mi se pare o manipulare ceea ce faceți aici”, a continuat prefectul.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

pcr

Acum 9 ani

probabil directorii pdl sunt foarte \"capabili\" de vin cu tot felul de dude
Raspunde

Sitterli...

Acum 9 ani

....vorbeste gura fara el! Poate ne da exemple de judete in care absorbtia e de 10 ori mai mare decat in Sibiu? Daca stie cineva, in rog sa ne spuna si noua.
Raspunde

x

Acum 9 ani

Mures. Harghita, Covasna
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Sitteli si pastila de tupeu, asa se intampla cand inghiti supozitoru\'
Raspunde

yeti

Acum 9 ani

tupeu ordinar pe amaratul asta de prefect uita ce aberatii a facut la directia muncii cand a fost director sa-i aducem aminte cum folosea masina institutiei in campania electorala si biletele pe litoral mai individe vezi sa nu umble mascatii dupa tine
Raspunde

@comentatorii interesati

Acum 9 ani

Daca vine un prefect serios si sever, imediat sariti pe el. Foarte bine ca strange surubul si misca lucrurile. Dolce far niente ne ingroapa.
Raspunde

buluc

Acum 9 ani

@6 true
Raspunde

5

Acum 9 ani

SA FACA CURAT ATUNCI CAND EL E IMATICULAT, CAND SE STIE CU ATATEA CAPUSE PE CAP SA SE ABTINA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus