Joi,
28.10.2021
Partial Noros
Acum
-4°C

Calea Poplacii si Calea Cisnadiei scoase la licitatie: 22 de milioane de lei, valoarea aproximata

12 luni vor dura lucrările de reabilitare a Căii Cisnădiei, șantier a cărui valoare a fost aproximată la 12 milioane de lei. Cu un an mai mult ar trebui să dureze lucrările de reabilitare a Căii Poplăcii, pentru care administrația locală a primit trei oferte de la diferiți constructori. Valoarea aproximată înainte de atribuire: zece milioane de lei.
Odată deschise ofertele pentru Calea Poplăcii, procedurile de atribuire a lucrării nu ar trebui să dureze mult, iar dacă nu sunt contestații, strada va deveni din această vară un mare șantier. Lungimea totală a Căii Poplăcii este de 1,7 km, porțiune pe care trebuie modernizate reţelele de apă şi canalizare, reabilitat carosabilul, reabilitate trotuarelor şi amenajate locuri de parcare şi zone verzi.  În plus, în Piața Sadu va fi amenajat și un sens giratoriu.
Lucrările vor fi efectuate pe porțiuni, spune primarul Sibiului, Klaus Johannis. Potrivit lui, închiderea parțială a Căii Poplăcii nu va afecta amplu circulația în zonă. ”Pe de o parte avem Calea Dumbrăvii, iar de cealaltă parte traficul poate fi legat foarte bine relația străzii Dimitrie Cantemir. Firma care va câștiga licitația va propune soluțiile de deviere a traficului, cu acordul Comisiei de circulație”, declară Klaus Johannis.

Un milion pe kilometru

Mult mai costisitoare sunt estimate a fi lucrările pe cei 1,24 de km ai Căii Cisnădiei, care au aceleași obiective precum și în cazul Căii Poplăcii (rețele de apă și canal, carosabil, trotuare, parcări, zone verzi). Licitația pentru atribuirea lucrărilor evaluate la 12 milioane de lei a fost lansată pe 1 iunie, termenul final de depunere a ofertelor fiind pe data de 17 iulie.
Ambele lucrări sunt finanțate din împrumutul accesat de Primăria Sibiu de la BERD.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

virgil

Acum 9 ani

DIMITRIE Cantemir ,nu Dumitru
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus