Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Interviu cu presedintele CSU Vointa, Ioan Hambasan:Vointa Sibiu nu se desfiinteaza!

După un an în care a jucat fotbal în Liga I, Voința Sibiu a retrogradat în eșalonul secund, iar în sânul echipei a venit timpul schimbărilor. Se desființează echipa? Va rămâne Alex Pelici pe banca tehnică? Ce jucători pleacă? Președintele clubului sibian, Ioan Hămbășan, dezvăluie planurile de viitor ale echipei. Care, se pare, va avea un viitor

Reporter: Se desființează Voința Sibiu?

Ioan Hămbășan: Nu, nu se desființează. Trebuie să mergem mai departe și cred că vom găsi soluții ca să mergem mai departe. Cred că după terminarea alegerilor, Primăria ar trebui să nu ne lase, să ne susțină când ne e mai greu, când nu mai primim bani din drepturile de televizare, când nimeni nu ne mai dă nimic. Dacă Primăria își ține promisiunile pe care le-a făcut, eu cred că putem continua în Liga a II-a, reconstruind echipa, ca într-un an, doi sau trei să revenim în Liga I.

Rep.: Care sunt aceste promisiuni?

I.H.: Întreținerea bazei sportive și să ne dea strictul necesar – banii aprobați în Consiliul Local. Astfel ne-am putea reorienta și noi, am putea aduce alți sponsori lângă echipă și, cu ce adunăm și noi, am putea continua. Mai avem 17 jucători cu care mai avem contracte valabile unul sau doi ani, de restul ne despărțim. Am căutat câțiva juniori pentru reconstrucție. Vor veni patru-cinci de la echipa a doua.

Rep.: Continuă Alexandru Pelici?

I.H.: E o discuție cu Alex Pelici, să vedem dacă mai vrea să continue. Mai are contract un an de zile cu noi. Din punctul meu de vedere, eu vreau să continuăm cu el, nu am nicio problemă. Nu a făcut niște greșeli sau nu am avut o ceartă cu el, ca să nu pot să merg mai departe. În acești doi ani de zile, chiar nu am avut nicio discuție în contradictoriu cu el, ne-am înțeles destul de bine. Dar, cred că nu o să îl mai las să facă greșelile pe care le-a făcut și, ca atare, din punctul meu de vedere se poate continua cu el. Eu nu sunt în dubii, eu vreau ca el să continue. Am și declarat că atât timp cât mă voi ocupa de fotbal, vreau să lucrez numai cu el. Dar, nu cred că pot să îl oblig pe un om să facă ceva ce nu își dorește. Din punctul meu de vedere, am avut o relație extraordinară cu Alex Pelici, e un om deosebit, dar trebuie să își schimbe un pic atitudinea și să realizeze că pe pământ lucrurile sunt altfel decât le avem noi imaginate.

Rep.: Care sunt acele greșeli?

I.H.: Nu o să îl las să își mai aducă numai anumiți jucători și nu o să mai fie jucători sentimentali, pe care să îi ținem ca la creșă sau grădiniță.

Rep.: Continuă și Sandu Tăbîrcă?

I.H.: Nu, deci domnul Tăbîrcă nu o să mai fie în continuare, pentru că nu cred că putem să mai susținem financiar un post de director tehnic. O să fie Alex Pelici și probabil un secund.

Rep.: Care este situația lui Iulian Popa?

I.H.: Deocamdată, Iulian Popa este în stand-by. Mai are contract cu noi pe un an de zile. De el s-au interesat Vaslui, Brașov, Dinamo. Deocamdată nu s-a concretizat nimic, pentru că sperăm ca pe Iulică Popa să se ia niște bani, care să intre în club și cu care să putem continua. Nu ne-am gândit la o sumă, dar o să fie undeva sub 200.000 de euro.

Rep.: Depinde viitorul Voinței exclusiv de Klaus Johannis?

I.H.: Da, depinde foarte mult de domnul primar, în sensul că sunt niște bani, care mi se pare normal să fie dați și către sport.

Rep.: Era polemică în jurul prețului biletelor. Cât contau acei bani obținuți din vânzarea biletelor în buget?

I.H.: Un stadion atât de mare are o intreținere foarte mare. Banii primiți de la televiziuni ne-a acoperit undeva la 68-70 la sută. Restul de 30 la sută trebuiau acoperiți de undeva. O parte au venit de la anumite firme, din sponsorizări, dar o parte bună a venit și din bilete. Nu am avut turnicheți, iar mulți oameni au intrat la meci prin diferite metode. Dacă acei turnicheți erau montați, eu cred că bugetul era mult mai mare. Erau mesele jucătorilor, utilitățile, plus salariile angajaților și personalului administrativ. Au contribuit covârșitor, erau niște bani, în jurul a 8 mii, 10 mii sau 20.000 de lei, pe care îi aveam în casierie la încheierea meciului.

Rep.: Ați fost nemulțumit de protestul jucătorilor…

I.H.: Nu am fost nemulțumit, m-a deranjat foarte mult, pentru că situația nu era cea reală. Am constatat că am avut o întârziere de două zile la plata unor salarii. Mai mult, un lucru rău, pe care pot să mi-l atribui, pentru un management prost,  a fost acela de a da aproape 80 la sută din prime în avans. Bani pe care jucătorii care au plecat sau cei care vor pleca vor trebui să îi restituie clubului. Peste 90 la sută din jucătorii care trebuie să plece trebuie să returneze bani. Doar câțiva jucători mai trebuie să primească bani, printre ei Apostol, Beza, Bunea, Forika, Grigore, Lungu, Antohi, Bar, Iulică Popa, chiar și antrenorul.

Rep.: Ce compartiment v-a nemulțumit cel mai mult? 

I.H.: Am stat, le-am analizat și eu, dar cum am mai spus, eu nu am intrat în problemele tehnice. Probleme am avut peste tot. Pe mine m-a nemulțumit cel mai mult atitudinea jucătorilor și că nu au reușit să respecte, în primul rând, sacrificiul pe care l-am făcut. În trei ani de zile s-au făcut niște sacrificii enorme. Eu, cel puțin, nu am o societate puternică în spate, ca să pot să acopăr găurile pe care le-am avut. Efectiv, am cerșit și am reușit să adun un buget. În trei ani, unii jucători au avut o evoluție extraordinară, iar când s-au văzut acolo, nu au mai putut să dea randamentul pe care îl așteptam. În ultima ședință pe care am avut-o, m-au dezamăgit câțiva jucători, încât am fost pe punctul de a întrerupe orice activitate sportivă. Când am văzut că cei la care am ținut, pe care i-am ajutat și care poate nu au jucat nici zece sau 15 minute, au avut o atitudine și mi-au reproșat un lucru foarte urât… nu am mai vrut să țin legătura, unii m-au mai sunat, dar nu am mai răspuns la telefon.

Rep.: Alex Pelici spunea că Voința are 7-8 jucători care pot evolua în Liga I fără probleme. Dvs. ce credeți?

I.H.: Nu, eu nu cred că sunt 7-8 jucători. În afară de interesul pentru Iulică Popa, nu a fost nici un interes, din Liga I, pentru vreun alt jucător. Nu am primit nicio solicitare. Oricum, aș fi încântat să găsească ceva, pentru că ar însemna că au avut o evoluție bună și au crescut și din punct de vedere tehnic.

Rep.: Cine a decis ca jucătorii să nu mai vină la program?

I.H.: Nu știu, cred că a fost decizia lor. Ei aveau un program la care trebuiau să fie prezenți, nu știu cine a hotărât altceva. Era un program care trebuia respectat, încă nu am analizat de ce nu s-a respectat. Probabil au dorit să își ia zile libere, nu știu.

Rep.: Dacă într-un an sau doi vă întoarceți în Liga I, ce greșeli nu ați mai repeta/unde ați pune piciorul în prag?

I.H.: Unde aș pune piciorul în prag? În primul rând la staff-ul tehnic. Le-aș sugera că ar fi bine ca „croitorul” ar trebui să mai lucreze și cu materialul clientului, nu numai cu materialul adus de el. Doi la mână, nu aș mai face nicio concesie față de jucători, pentru că am constatat că orice sacrificiu ai face pentru ei timp de 11 luni, iar în luna a 12-a se întâmplă ceva și ei sunt în cunoștință de cauză, pe ei nu îi interesează. Nu aș mai face concesii – din prima lună, cine greșește, trebuie să plătească!

Rep.: Credeți că în Liga a II-a o să mai fie interes pentru fotbal?

I.H.: Cred că va fi o perioadă mai slabă, după care sibienii își vor da seama că fotbalul este un spectacol, la care ar fi bine să meargă, ca să îl vadă. Probabil vor fi alte prețuri la bilete, va fi o altă competiție, dar spectacolul trebuie să existe. Dacă reușim să continuăm și să refacem atmosfera care a fost, eu cred că sibienii vor veni la fotbal și, de ce nu, vor crede că putem să ajunge acolo de unde am picat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

sibian

Acum 10 ani

dle presedinte pretul biletelor a fost mare, de ce la medias se puteau da bilete ieftine si la sibiu nu? ai fost prea avar dupa bani
Raspunde

@sibian

Acum 10 ani

pt ca la medias sunt bani publici foarte multi bagati in echipa.mars la kkt acum!!!
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

trebuie sa desfintezi echipa piticule ca sa scapam de tine.oricum dac nu vine cineva cu putere financiara o sa ajunge-ti de unde a-ti venit din judeteana
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

sa faca ce vor dar sa nu mai vina cu miloaga la primarie pentru bani publici
Raspunde

DOAR GAZU 1945

Acum 10 ani

HAMBASAN ASTA nare bani de-o apa minerala, dapai sa tine o echipa in prima liga. se vee dupa el ca nu are nici fata de finantator, e vai de el. pakat ca nu aveti sustinere!!!
Raspunde

sibiu

Acum 10 ani

Cu Sibiul in orice liga!!!
Raspunde

sunt tatul celui de la numarul5

Acum 10 ani

doar gazu 1945 este fiul meu, si are anumite probleme de sanatate, si refuleaza in general pe internet.de obicei sta pe pagini de internet cu oameni care fac sex cu animale, da acum vad ca sta blocat la aceasta pagina, si se uita la poza cu domnul hambasan si plange.va rog sa-l iertati!!!!
Raspunde

sunt nepotul de la nr 7

Acum 10 ani

scuzatimi unchiu va rog emort de ciuda pe echipa nr 1 al judetului gaz metan si deacea duce lipsa de bagare in seama si asa incearca si el sa fie bagat macar de medeseni dar eu iam dat reteta de tratament se se trezeasca sambata devreme sa vada meciurile vointei de la ora 11 iar cand vom juca noi pe nocturna sasi ia somniferele ca sa nu mora iarasi de ciuda
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Ptr cel de la nr. 8: prietene, cred ca ai tastatura in limba voastra, din Buzd, numai tu intelegi bazaconiile alea... Ptr. cei din medias: lasati resedinta de judet si ramaneti in catunul vostru cu nocturna cu tot (facuta, ca tot ce este facut in acel catun, din bani furati din facturile la gaz)... si sa nu uit: lasa ca va duce tatuca horoba la sapa de cauciuc, ca bani de la gaz o sa vada Severinul, nu voi....
Raspunde

sibian suparat

Acum 10 ani

vedeti-va in aia a mea de orasul vostru si de hotii vostrii de la gaz si mai lasati sibiul in pace. cand o sa aveti si voi ca oras istoria in divizia a o sa mai povestim.pana atunci ciocu mic gazarilor. spre diferenta de voi sibienii sunt oameni cu caracter,cu coloana vertebrala. o simpla intrebare mai am la voi (gazistii). de ce pana mea nu ati vrut sa jucati la sibiu cand a-ti avut stadionul in reparatii? mai bine a-ti platit la clujeni fraierilor asa ca gura sa nu va mai aud !!!!!
Raspunde

mai sibian suparat

Acum 10 ani

tu esti chiar prost unde am jucat noi nu la sibiu cand sa reparat stadionu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus