Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Domnariu, incompatibil cu trei milioane de lei

Trei milioane de lei este valoarea contractelor pe care fostul consilier judeţean Dumitru Domnariu le-a semnat cu instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. Printre instituţiile care colaborează cu Euroil se numără şi Drumuri şi Poduri SA, societatea al cărei acţionar este tocmai Consiliul Judeţean Sibiu. Agenţia Naţională de Integritate arată că şi Raimar Wagner, consilier local din partea FDGR, s-a aflat în incompatilitate oferind servicii de închiriere Casei de cultură a municipiului Sibiu.

În urma unor proceduri care au durat şase luni, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate au verificat starea de (in)compatibilitate a aproape 200 de consilieri locali şi judeţeni din toată ţara. În urma anchetei a rezultat o listă cu 78 de nume de aleşi locali, care au câştigat bani încălcând legea, după cum susţin cei de la ANI. Pe locul patru la nivel naţional, în ordinea sumelor contractate, este Dumitru Domnariu, consilier ales pe listele PDL în 2008. 3,095 milioane de lei este valoarea prevăzută în şase contracte de furnizare de produse petroliere, contracte semnate între SC Euroil SRL şi instituţii din subordinea CJ Sibiu. Dumitru Domnariu deţine 50% din părţile sociale ale SC Euroil SRL.

Domnariu: "eu am ieşit din viaţa publică"

În calitate de consilier judeţean, Dumitru Domnariu nu a luat niciodată cuvântul în plenul forului legislativ judeţean, în cei patru ani cât a fost ales. În declaraţiile sale de interese nu apare niciun contract pe care vreuna din firmele sale să îl fi avut cu vreo instituţie de stat. Cu excepţia ultimei declaraţii, dată la încheierea mandatului. În care, spre diferenţă de acum un an, apar nu mai puţin de opt contracte încheiate fie de BAMT Grup SRL, fie de SC Euroil SRL cu felurite instituţii cu capital de stat. Printre care şi Drumuri şi Poduri SA, societatea de construcţii la care CJ Sibiu este unic acţionar. "Ştiu că s-au făcut verificări, dar nu cred că e ceva ilegal, căci am trecut în declaraţii, am făcut şi o adresă. Nu am discutat cu nimeni din CJ referitor la această situaţie, dacă e sau nu incompatibilitate. Poate să fie, nu ştiu. Oricum, eu am ieşit din viaţa publică", spune Dumitru Domnariu.
Directorul Drumuri şi Poduri SA, Mircea Vălean, spune că SC Euroil SA este un partener cu vechime în furnizarea de motorină. "Nu ştiu să vă spun care este valoarea contractelor. Noi suntem societate comercială şi avem procedura noastră de achiziţie, aprobată, nu trebuie să facem achiziţiile prin licitaţii publice. Euroil a fost de mai mult timp furnizor de motorină", spune Vălean. Potrivit lui, prin intermediul CJ Sibiu, societatea pe care o conduce a transmis către ANI o serie întreagă de informații legate de contractele încheiate cu SC Euroil SRL.
Potrivit ultimei declarații de interese depusă de Dumitru Domnariu, firma SC Euroil SRL a semnat un contract de vânzare cumpărare cu DP SA în 1 martie 2011, contractul fiind valabil până pe 31 decembrie 2011. În ceea ce privește valoarea contractului, Domnariu semnează în declarația sa de avere că aceasta este ”nedeterminată”.

Raimar Wagner s-a retras din Consiliul Local

Raimar Wagner a devenit consilier local în 2008. La alegerile de duminica trecută, a fost din nou ales, pe lista FDGR. ”Eu am primit, la un moment dat, o solicitare de la ANI. Lăsată în poștă, fără recomandare, fără o mențiune clară, decât niște pasaje din lege și un număr de dosar. Am consultat un jurist și am trimis înapoi un răspuns scris, prin care solicitam clarificări, nu înțelegeam nimic din ceea ce îmi cer. Nu am mai primit niciun răspuns. Eu am fost de bună credință și am trecut toate contractele în declarația de interese, făcută publică”, a declarat Raimar Wagner. El deține 25% din SC Greenhouse SRL, societate care administrează o pensiune. Între societate și Casa de cultură a municipiului Sibiu (instituție subordonată Consiliului local Sibiu), din 2010, a fost încheiat un contract de închiriere, înnoit ulterior în fiecare an, a cărui valoare nu este precizată în declarațiile depuse de Raimar Wagner. Potrivit celor de la ANI, care îl acuză pe Raimar de conflict de interese penal, beneficiul patrimonial pus în discuție este de 208.000 de lei.
În urma anunțului făcut de ANI, Wagner a anunțat că se retrage din Consiliul Local. ”Nu am nicio problemă, FDGR are destui reprezentanți bine pregătiți”, a mai spus Wagner.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

hoti cu acte in regula...
Raspunde

Veta

Acum 10 ani

Proces penal, trasi la raspundere cei care au dat si cel care a luat. Dati banii inapoi.
Raspunde

Jaco

Acum 10 ani

\"Nu ştiu să vă spun care este valoarea contractelor. Noi suntem societate comercială şi avem procedura noastră de achiziţie, aprobată, nu trebuie să facem achiziţiile prin licitaţii publice.\" He,he,he e tare de tot, ca doar e compania lui tac\'su!
Raspunde

Nelu

Acum 10 ani

Verificati la Sc drumuri si poduri județene consumul de motorina o sa ramineti masca,la fel si situatia pieselor de schimb,jale mare
Raspunde

Jaco

Acum 10 ani

@Nelu, pai e normal sa se strice masinile, doar ala le vinde combustibil de calorifer pe post de motorina!
Raspunde

Ina

Acum 10 ani

Pe ei si pe mama lor de hoti ordinari.
Raspunde

pcr

Acum 10 ani

pai trebuia sa iasa si motorina de la autocarul lui Stirbet din campanie
Raspunde

lola

Acum 10 ani

macar asta o avut bunul simt sa nu mai candideze si sa se retraga, da cindrea si-a pus nepotu la gaz, asa cu nesimtire...cine credeti ca i-a suventionat campania ? nu mai stati cu un ochi inchis si vedeti si tabara cealalta ce face...
Raspunde

dvd

Acum 10 ani

domnariu fura populatia la statiile lui la benzina domnariu fura populatia prin contracte dubioase cu cjs //s-a imbogatit furand si vrea si consilier sa stie tot timpul cum decurg lucrurile ca sa poata da lovitura la momentul oportun SMECHERI CA ASTA SANT IN TOATA TARA [capuse multe ]
Raspunde

Taratorule

Acum 10 ani

capitalismpepaine.wordpress.com/2012/05/23/cand-vezi-un-politician-omoara-l/
Raspunde

vaOqmWOT

Acum 10 ani

For brands, I got a set of Calphalon and they're nice. J.A. Henckels is an exlncleet brand, though expensive. For Calphalon, I have the Contemporary style, and I like the Contemporary Stainless and the Katana style. Also, you have to get a Santoku knife. They make chopping vegetables and small things like garlic easy for even the most inexperienced cook. They are amazing.Good luck!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus