Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

S-a dat startul la mega proiectul de apa-canal de aproape 50 de milioane de lei

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, i-a avertizat astăzi pe sibieni: urmează câțiva ani de șantiere și lucrări, însă la final orașul va avea poate cel mai modern și bine organizat sistem de canalizare din țară, în deplină concordanță cu marile orașe din Europa. Lucrările au început în Valea Aurie, la intersecția străzilor Agârbiciu cu Sibiel.

”Astăzi deschidem lucrarea pe Sibiu. O bună parte din lucrare are în vedere reabilitarea rețelelor din Valea Aurie. Poate sibienii nu-și dau seama ce înseamnă aceste lucrări. Rețelele de apă și canalizare nu se văd. În prima fază, vor fi doar șanțuri și lucrări dar punem la punct toate rețele. Vom fi printre singurele orașe din România cu asemenea standarde” a declarat Johannis.

”Vor fi mai multe șantiere, acesta este doar începutul” a declarat și Mircea Niculescu, directorul Apă Canal Sibiu.

Prima stradă care a intrat în lucru este Agârbiciu, urmată de strada Privighetorii, pe ambele urmând a fi reabilitată rețeaua de apă potabilă. Tot în luna iunie a acestui an vor intra în lucru și rețelele de canalizare de pe străzile Cuptorului (Țiglari), Oslo (Tineretului) și Țiglarilor, pe tronsonul de blocuri din cartierul cu același nume.

În luna iulie vor intra în lucru străzile Sibiel din Valea Aurie și strada Dobârca, pentru reabilitarea rețelei de apă. Pe străzile Măgheranului, Lungă și Moara de Scoarță vor începe lucrările de reabilitarea rețelei de canalizare, iar pe strada Goga vor fi reabilitate ambele rețele.

În total, în Sibiu vor fi reabilitări și extinderi al rețeaua de apă de peste 15 kilometri, iar rețeaua de canalizare va fi extinsă cu aproape 19 kilometri. În tot proiectul sunt incluse 65 de străzi din Sibiu, în special din cartierele de blocuri.

Termenul de finalizare a contractului pe toate aceste străzi este luna noiembrie a anului 2014.

Doar pe municipiul Sibiu și comuna Șelimbăr proiectul este de 48,7 milioane de lei, fără TVA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

ALEX

Acum 11 ani

BRAVO JOHANNIS BRAVO
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

Felicitari si multumim d-le Ioahnnis!
Raspunde

Bine asa

Acum 11 ani

Asa Klaus nu degeaba te votam de 12 ani incoace. Suntem mandrii sa fim sibieni! Deja suntem de ceva vreme in primele 5 orase din tara. Tot asa si ajungem pe 1. Bravo Klaus continua ce ai inceput in 2000 si o sa iesi la pensie ca primar!
Raspunde

ovidiu

Acum 11 ani

Alles gute Her Klaus! Sa fac pe sasul, asa cum m-au numit postacii in campanie :))) Pacat de Bottesch, dar se va intoarce peste 4 ani cand se vor satura sibienii din judet de luat in fund si in gura de la Cindrea, Stirbet si toata gloata :)))
Raspunde

marius

Acum 11 ani

felicitari, obtinerea unei autorizatii de constructie casa in Selimbar e conditionata de actitarea unei taxe de 6500 lei pentru apa-canal...
Raspunde

j

Acum 11 ani

Strada masinistilor cand intra in modernizare, ca s-a semnat de mult contractul?
Raspunde

mihai

Acum 11 ani

Bravo domnule Johanis, ne bucuram de noile santiere, cand sa ne dezobisnuim de gropi....frumos ar fi ca dupa ce baga noile conducte sa faca asfaltul ca nou
Raspunde

Florin

Acum 11 ani

Braila este un alt exemplu. Acolo aproape s-au terminat aceste lucrari de modernizare, si chiar daca santierul a durat 2 ani, cu siguranta a meritat asteptarea. E foarte buna initiativa si absolut necesara.
Raspunde

@Bine asa

Acum 11 ani

Poate stii sa ne spui si noua cine executa lucrarile? Ai habar despre ce vorbesti? Totul este pentru ochii tai de pupincurist...Cati idioti are Sibiul asta, daca intr/adevar esti sibian (sau esti din imprejurimi...)
Raspunde

DeMRsHlvlh

Acum 11 ani

sa cititi, va rog, imspreii de calatorie la Hoinaru, Alina si Razvan, Alina, Auras, Claudia, Toma, Groparele, Alexandra, Cristi. Fac update pe masura ce se mai scriu articole. Si,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus