Marţi,
07.12.2021
Ploi Scurte
Acum
0°C

O noua lectie a FDGR

 

FDGR a obținut nouă consilieri județeni, însă nu a vrut nicio funcție în cadrul Consiliului Județean. Orice altă formațiune politică ar fi ieșit arogant să ceară maximum posibil, șantajând președintele că în cazul unui refuz, va boicota orice proiect. Amintiți-vă doar de ce a făcut în consiliul local 2000-2004 consilierii PSD. Așa se face politică. Șia cum chiar ar fi putut să facă asta, pentru că USL are orin direct de a nu colabora cu PDL-iștii, iar singura zonă ”tampon” ar fi rămas cei trei consilieri PPDD.

FDGR putea impune un vicepreședinte de consiliu județean, însă s-a oprit la timp. Cred că a făcut-o din mai multe motive. Poate nici nu aveau la îndemână o persoană carismatică, dispusă să devină vicepreședinte de CJ. Însă nici nu cred că le-ar fi folosit această funcție pe termen lung.

Electoratul care a votat pentru Bottesch și pentru FDGR nu l-a vrut pe Cindrea președinte al județului. Iar liderii FDGR au respectat asta, nu au dorit o apropiere prea evidentă între FDGR și PSD ori USL. FDGR a evitat semnarea vreunei hârtii, s-au înțeles doar prin cuvinte: ”vă sprijinim”. Asta nu-i obligă la protocoale sau alte formalisme care în ochii electoratului înseamnă acțiuni politice. FDGR vrea să-și păstreze imaginea de organism neimplicat politic. Nu vrea să fie fățiș implicat în viața politică, prin acțiuni politice.

FDGR a lăsat în mâinile USL întreaga conducere a Consiliului Județean Sibiu, însă asta înseamnă și multă responsabilitate. Orice pas greșit va fi categoric taxat de PDL, iar FDGR cu siguranță că va sublinia, la fel, evenimentul. Nu e ușor să-ți asumi conducerea unui județ, iar greutatea apasă umerii USL-iștilor.

Prin această mutare, Klaus Johannis câștigă pe de altă parte patru ani de liniște în Consiliul Local Sibiu. Continuă cu o echipă sudată, cu viceprimarii Virgil Popa și Astrid Fodor, și se poate baza pe votul conslierilor USL. Va fi o tatonare de la distanță între FDGR și USL, între consiliul local și consiliul județean.

Nu este însă exclus ca înțelegerea de la Consiliul Județean să aibă și alte subtilități, iar promisiunea lui Cindrea din timpul campaniei care viza plățile pentru factura aeroportului să rămână doar niște vorbe din campanie. 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

ion

Acum 9 ani

CE sa mai faca la Cj ,daca nu i-a intrebat nimeni,nu mai plusa lucrurile, lasa-le asa cum sunt ca sunt foarte proaste pentru Forum.Stii si tu ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus