Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Bacalaureat 2012: 2.779 de elevi sibieni au sustinut proba scrisa la romana

2.779 de liceeni din judeţul Sibiu au susţinut luni, 2 iulie, prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, la română. Dintre aceştia, unul a fost eliminat, după ce a fost prins de profesori încercând să copieze cu ajutorul microcăştilor.

„Au intrat în sălile de examen 2.779 de copii, iar 2.778 au susţinut proba scrisă până la final, în timp ce un candidat de la liceul „Henri Coandă” din Sibiu, a fost eliminat din examen după ce a fost prins încercând să copieze cu ajutorul căştilor. Alte incidente nu s-au înregistrat în judeţul nostru şi sperăm ca examenul să se desfăşoare mai departe fără incidente” a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Constantin Gorun.

Nu toţi elevii au ieşit mulţumiţi din sălile de examen. Pentru cei mai mulţi subiectul trei a fost o problemă, elevii susţinând că nu erau pregătiţi pentru scrierea unui eseu de 2-3 pagini în care să se prezinte tema și viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparținând lui Mihai Emineascu.

"Primele două subiecte au fost uşoare, dar al treilea a fost greu, pentru că noi nu am pus accent pe poezie, deoarece profesoara de română ne-a spus că poezia s-a scos şi nu o să mai fie subiecte cu poezie, aşa că nu are rost să pierdem timpul cu ea. Şi totuşi, poezie ne-a venit! Acum nu cred că se pune problema de picat Bacalaureatul, dar este dezamăgitor când te aştepţi la o notă mare şi trebuie să te mulţumeşti cu una mai modestă”, povesteşte sibianca Bianca A.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor continua mîine, 3 iulie, cu proba la limba şi literatura maternă. Miercuri, 4 iulie, elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar vineri, 6 iulie se va desfăşura ultima probă la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate duminică, 8 iulie, contestaţiile se vor putea depune în 9 iulie, iar rezulatele finale vor fi afişate în 13 iulie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus