Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-17°C

A inceput prima scoala de vara internationala

Astăzi s-a dat startul la prima şcoală de vara internaţională, finanţată prin programul LLP ERASMUS şi organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice, a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu.

Cursurile şcolii de vară - “The Knowledge-based Green Economy: challenges, constraints and opportunities” se vor desfăşura în perioada 4-15 iulie, iar consorțiul este format din patru universități: Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Eberhard Karls Universität Tübingen - Germania, Univerza na Primorskem – Slovenia și Universitat de les Illes Balears – Spania.

„Programul intensiv propus va contribui la creşterea numărului de studenţi şi cadre didactice care participă la acţiuni de mobilitate în întreaga Europă, oferind un program interesant şi multidisciplinar, care are scopul de a atrage participanţi cât mai mulți. Pentru o perioadă de 3 ani este de aşteptat ca programul intensiv să permită un total de aproximativ 100 de mobilităţi”, spune Cristina Tănăsescu, directorul programului.

Obiectivul programului îl reprezintă educarea elevilot şi cetăţenilor cu privire la principiile economiei verzi, care aplicate pot duce la „îmbunătăţirea bunăstării umane şi sociale, și la reducerea semnificativă a riscurilor de mediu şi a pierderii biodiversității”.

„Rezultatele aşteptate de noi sunt o creştere a numărului de mobilități ale studenţilor şi ale cadrelor didactice, oferirea de oportunităţi de dezvoltare individuală şi dezvoltare personală pentru studenţi şi un număr crescut de colaborari între instituţiile partenere. În plus, faţă de cursurile oferite de şcoala de vara, participanţii, precum şi profesorii vor avea oportunitatea de a explora cultura locală a Sibiului, capitala culturală a Europei în 2007”, a mai adăugat Cristina Tănăsescu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus