Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Consiliul National al Elevilor propune introducerea subiectelor de tip diferentiat la Bac pentru a creste promovabilitatea

Nemulţumit de rezultatele obţinute la Bacalaureat, Consiliul Naţional al Elevilor readuce în discuţie, introducerea subiectelor de tip diferențiat în funcție de profil și filieră, ca o soluţie pentru o promovabilitate mai mare în rândul generaţiilor viitoare.

„Consiliul Naţional al Elevilor, structură reprezentativă a elevilor din învăţământul preuniversitar din România, îşi exprimă îngrijorarea cu privire la calitatea actului educaţional, date fiind rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2012. Rezultatele evaluării examenului național de bacalaureat de anul acesta confirmă nevoia introducerii subiectelor de tip diferențiat în funcție de profil și filieră, inclusiv la limba și literatura română. Bacalaureatul diferențiat ar asigura șanse egale elevilor, în ceea ce privește evaluarea în funcție de programa și curriculumul profilului pe care îl urmează. În acest sens, C.N.E. doreşte să atragă atenţia reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului cu privire la necesitatea unei reforme reale, structurate, adaptate la realitatea societăţii, care să aibă ca punct de pornire descongestionarea materiei predate la clasă”, spune Georgiana Epure, reprezentantul Consiliului Național al Elevilor.

Potrivit Consiliului Național al Elevilor, cadrele didactice trebuie să aibă în vederea stimularea elevilor pentru pregătirea examenului final, astfel încât „toți elevii care sunt admiși pentru a susține examenul de bacalaureat, să îl promoveze cu o medie care să reflecte valoare cunoştinţelor acumuate pe parcursul anilor de liceu”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus