Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Zeci de sibieni intorsi la granite din cauza pasapoartelor

Câteva zeci de sibieni din judeţ au fost întorşi de la graniţă, în ultimele săptămâni. Conform Instituției Prefectului Sibiu, ei nu şi-au putut continua călătoria în străinătate pentru că aveau documente de identitate expirate sau nu deţineau paşaport.

“Reamintim pe această cale că cetăţenii români pot călători în spaţiul Uniunii Europene pe bază de paşaport sau carte de identitate, iar copiii minori sub 14 ani, indiferent în ce ţară călătoresc, au nevoie de paşaport”, precizează comisarul-şef Costel Costea, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu.

Paşapoartele simple electronice au o perioadă de valabilitate de 3 ani pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 6 ani, respectiv de 5 ani pentru persoanele cu vârsta peste 6 ani. Valabilitatea paşapoartelor simple temporare este de 12 luni.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, cu sediul în strada Andrei Şaguna nr. 10 (intrare din strada Mitropoliei), are următorul program de lucru cu publicul:

-           luni, marţi, joi, vineri: 8,30 - 16,30;

-           miercuri: 8,30 - 18,30.

Ghişeul din Mediaş este deschis publicului în fiecare joi, între orele 10,00 - 14,00.

În primele şase luni ale acestui an, în judeţul Sibiu au fost eliberate 6.325 de paşapoarte temporare şi paşapoarte electronice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Claudiu POPA

Acum 10 ani

Nu cred chestia asta.... aveti nevoie de reclama la facut pasapoarte. Chiar nu cred ca este asa o lipsa de informare a celor care pleaca!!!
Raspunde

caldarar

Acum 10 ani

decizia cu pasapoarte separate pentru bebelusi se aplica in toata Europa de la 26.06.2012, asa ca e posibil sa fi fost copiii cei atinsi.
Raspunde

CANICULA

Acum 10 ani

Cei care vor sa dea pe la pasapoarte trebuie sa stie ca acolo este program scurt....din cauza caniculei care s-a abatut peste saracii de ei (am patito eu pe propria piel ecand m-am dus sa imi ridic pasaportul si de la 12 erau in plecati acasa din cauza caniculei) :))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus