Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

120 de masteranzi ai ULBS invata sa devina antreprenori

120 de masteranzi ai ULBS au fost selectați în cadrul unui proiect ce are ca scop dezvoltarea capacităților antreprenoriale.

Demarată în luna februarie 2012, activitatea de Selecţie grup ţintă s-a desfăşurat în toate facultăţile Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu. Astfel, în cadrul proiectului au completat formulare de înscriere un număr total de 120 persoane - studenţi masteranzi de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, de la Facultatea de Ştiinţe şi de la Facultatea de Inginerie. Din totalul membrilor grupului ţintă, peste 70% sunt femei, iar cei mai mulţi studenţi masteranzi care doresc să se implice în activitatea de antreprenoriat sunt de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului. 

Pentru a se înscrie în acest proiect, studenţii masteranzi au realizat câte un eseu în care şi-au motivate dorinţa de a se implica într-un astfel de proiect, ce aşteptări au, care sunt planurile lor în privinţa carierei şi mai ales ce obiective profesionale îşi propun. Eseul a fost însoţit de CV-ul candidatului în format Europass.

”În următoarea etapă a proiectului membrii grupului ţintă vor participa la Cursul de «Bazele Antreprenoriatului», curs ce îşi propune îmbunătăţirea cunoştinţelor specifice de antreprenoriat, dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale precum şi conştientizarea punctelor tari şi punctelor slabe în dezvoltarea unei afaceri. Cursul va fi organizat în 6 serii a câte 20 de studenţi masteranzi şi va dura 26 de ore. În paralel cu această activitate se va desfăşura şi Trainingul «Managementul echipei de lucru». Aici studenţii masteranzi îşi vor dezvolta abilităţile de a gestiona resursele umane implicate în activitatea de firmă”, anunță organizatorii proiectului.

Promovarea antreprenoriatului în mediul universitar, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, se derulează în perioada 01 decembrie 2011 – 31 martie 2013, în parteneriat cu organizaţia studenţească AIESEC. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Veta

Acum 11 ani

Daca erau interesati de antreprenoriat, nu mai pierdeau timpul cu \"masterate\".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus